JANTELOPPET: Petter Northug under sitt eget løp på Hafjell denne helgen. Foto: Nils Christian Mangelrød/VG

Slik er Northugs nye liv: Vil kapre verdenseliten til eget merke

ØYER (VG) Petter Northug (33) trener mellom null og fem ganger i uken, og sier han ikke savner skisatsingen. Nå jobber han i stedet for å kapre verdenseliten til egen sportskolleksjon.

Det forteller skistjernen til VG på dagen fire måneder etter at han fortalte at han la opp som toppidrettsutøver i desember.

–Jeg har kanskje vært for glad etter at jeg la opp. Jeg har nådd mine sportslige mål og langt over det. Da er det lettere for folk å lene seg tilbake å være fornøyd enn om man har ting uoppgjort, sier Northug til VG etter presentasjonen av «Red Bull Janteloppet». som er kalt hans avskjedsrenn med verdenseliten denne helgen.

– Jeg var glad jeg fikk den tiden jeg gjorde som langrennsløper. Det er godt å ta med seg det videre, men det er ikke noe jeg savner per dags dato, sier Northug om langrennssatsingen han avsluttet på denne måten:

Northug har samlet flere av verdens beste skiløpere til fest og skirenn fredag og lørdag, og etter det VG kjenner til har det kommersielle arrangementet et budsjett rundt fire millioner. Utenlandske stjerner som Aleksandr Bolsjunov, Federico Pellegrino og Frida Karlsson er blant dem som stiller opp i Northugs renn.

Og det er også en markedsmessig side ved stjernesamlingen på Hafjell. For nå jobber Northug med å kapre flere av de største skiprofilene før neste sesong til sin brille- og hanskekolleksjon.

– Noen av utøverne skal vi ha på mitt merke. Det er veldig stas for meg, sier Northug, og gjør det klart at han ønsker å knytte til seg de aller beste løperne i verden.

les også

Slik ble Northug-avskjeden godkjent som Red Bull-renn

– Vi jobber like mye mot utøvere i andre idretter. Vi har ikke vært veldig mye inne på langrenn ennå. Det kommer frem etter hvert, sier Northug.

Hans nye manager Terje Hallan ønsker ikke å kommentere arbeidet med merkevaren ytterligere før lansering.

Men det er nettopp hans nye arbeidsliv som gjør at Northug har reist mye, og derfor mener han ikke har rukket å lande ordentlig etter karrierestoppen.

Petter Northug foran et kobbel av velkjente skiløpere som stiller på hans eget skirenn på Hafjell denne helgen. Foto: Nils Christian Mangelrød

– Det er veldig artig å ha litt andre prosjekter å fylle dagene med. Det er fulle dager. Slik som nå med ti dager i strekk med TV-innspillinger med TV 2-serien «Landskampen» til merkevarejobbing og til andre typer jobber med reising. Det går i ett, sier Northug.

Samtidig har Northug postet en rekke treningsbilder i sosiale medier, noe også gamle konkurrenter har lagt merke til. Men selv hevder han at han har fått veldig tydelige signaler på at han er i dårlig form.

– Jeg har vært sliten i tre måneder. Det har vært mye jobbing og jeg håper jeg får tid til å hvile snart, sier Northug, og kommenterer at det dessverre har vært veldig lite trening.

– Det har vært alt fra null til fem økter i uken, sier Northug.

Northug har for øvrig fortsatt å provosere etter at han la opp:

I sosiale medier ha Northug gjennom vinteren figurert både på alpeferie og gjennom solfylte dager i Thailand, rett etter VM i Seefeld der han var ekspert for TV 2.

– Men det har vært i forbindelse med jobb det også, Brillene lages ikke her i Norge. Jeg har ikke hatt tid til noe ordentlig ferie ennå, men jeg håper jeg skal få tiden til det nå, sier Northug som kom til rennhelgen på Hafjell utenfor Lillehammer fra TV 2 innspilling av programmet «Landskampen», der han blant annet møtte Calle Halfvarsson, som også er på plass på Hafjell.

En annen av deltagerne i «Janteloppet» er juniorkometen Frida Karlsson, som slo til under VM:

Hverken svenske Halfvarsson eller italienske Federico Pellegrino stoler på Northugs nedvurdering av egen form.

– Selv om jeg er i dårlig form så ville det vært forferdelig å bli slått av Petter. Men som sagt så vet man aldri. Kanskje går Petter i rygg hele veien og spurter på slutten. Men jeg skal forsøke å ta ham, sier Halfvarsson, som før tremilen lørdag ble slått av Northug i et av heatene under 100 meter sprintkonkurransen fredag.

COMEBACK: Northug i bakgrunnen i aksjon under Janteloppet. Foto: Nils Christian Mangelrød/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder