TENT: Johannes Høsflot Klæbo er på plass i Slovenia. Foto: Joachim Baardsen/VG

Klæbo etter «spesiell helg»: – Jeg vil ha revansje

PLANICA (VG) Sist helg ble Johannes Høsflot Klæbo spurtslått for første gang denne sesongen. I Slovenia vil 21-åringen ta hevn på Federico Pellegrino.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

27-åringen fra Italia kom først inn på oppløpet i Dresden for en uke siden. I spurten klarte Klæbo aldri å hente ham inn. Sesongens første sprint-nederlag var et faktum.

I målområdet måtte det norske fenomenet se Pellegrino fekte med stavene i glede over seier i den tyske byen som ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig. På lørdagens sprint i Planica vil Klæbo sette italieneren og alle andre på plass.

– Jeg vil ha revansje. Forrige helg var litt spesiell. Nå skal vi gå en litt lenger sprintløype, så jeg gleder meg, forteller Klæbo til VG.

les også

Landslagsstjernene om Northugs sykdom: – Jævlig kjedelig

Innbitt

Under fredagens trening i Planica inspiserte Klæbo, Emil Iversen og de andre landslagsløperne den 1,6 kilometer lange løypa i fire plussgrader, mens energifylt musikk dundret ut av høytaleranlegget på arenaen.

Låtene var som hentet fra spillelisten til hvilket som helst afterski i Mellom-Europa. Village Peoples «Y.M.C.A» ble etterfulgt av The Weather Girls’ monsterhit «It’s Raining Men» fra 1982, før 1996-modellen Klæbo kom med løype-dommen overfor noen få medier utenfor Norges smøretrailer en time senere.

– Det er ingen tvil om at dette her er en løype som passer meg bra. Det blir hardt fra toppen og inn når vi skal kjøre sammen nedover. Jeg tror alle er klar over at det kommer til å bli tett. Men formen kjennes bra ut. Og det skal bli godt å få konkurrert igjen, forteller Byåsen-gutten som er ute etter sin åttende verdenscupseier for sesongen.

les også

Her er hele skiforbundets Johaug-regning

Fallas uvanlige oppladning

Sprinten begynner klokken 10.30, med kvinnenes prolog. Igjen vil seieren trolig stå mellom Maiken Caspersen Falla (27) og Stina Nilsson (24). 12 poeng skiller de to eksplosivt bygde damene på toppen av sprintcupens sammenlagtliste, i favør Sverige.

I Slovenia har Nilsson også fordelen av en langt bedre oppladning enn Falla. 27-åringen fra Fetsund ble først syk etter Tour de Ski. Så ankom hun Planica et døgn forsinket på grunn av et hissig uvær.

– Jeg vet ikke hva som skjedde med bestilling av billetter, men jeg vet at jeg havnet på et annet fly enn alle de andre. Det skulle mellomlande i Amsterdam, hvor det var 250 kanselleringer, eller noe sånt. Jeg må bare gjøre det beste ut av det. Det var ikke dette jeg hadde sett for meg, men det går nok bra, forteller Falla.

– Hvordan er formen?

– Det er jeg litt usikker på. Jeg var forkjølet etter Tour de Ski og hadde fire-fem dager uten trening. Men jeg begynte å trene igjen for over en uke siden, så jeg håper at det ikke vil ha for mye å si.

– En maktkamp

NRK-ekspert Torgeir Bjørn håper at sykdommen ikke har påvirket Falla for mye. Hvis kroppen hennes fungerer, tror han på et nytt norsk-svensk-oppgjør.

– Det er en ordentlig maktkamp mellom de to om å være verdens beste sprinter. Det ligger an til å bli en ny duell her også, sier Bjørn til VG.

Ole Einar Bjørndalens tidligere teknikktrener var fredag selv ute i løypa på ski. Blant herrene mener Bjørn den favoriserer Klæbo i duellen med en type som Pellegrino.

– Det er en litt morsom løype. Den har både friske motbakker og krevende utforkjøringer. Det passer fint for Klæbo. Det er også en del svinger, hvor han kan være dyktig. Pellegrino er bedre i skøyting. Jeg tror ikke det er optimalt for ham, men han er i god form og vil være en av de tøffeste utfordrerne, særlig når russerne står over, sier Bjørn, som også ser frem til å følge kampen om de norske OL-plassene.

Trolig kjemper Emil Iversen, Pål Golberg, Eirik Brandsdal og Sondre Turvoll Fossli om tre flybilletter til Sør-Korea. Lørdagens resultater kan bli direkte avgjørende for hvilke navn som blir stående på dem.

– Det er bare Klæbo som er helt sikker på å få gå OL-sprinten. Det står en del på spill. Det gjør det, konstaterer Bjørn.

PS: OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar.

FORSINKET: Caspersen Falla rakk ikke fredagens planlagte trening, men 27-åringen fikk testet løypa etter ankomst Slovenia. Foto: Joachim Baardsen/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder