Svenskene håner Northug - Pellegrino mener det ikke finnes noen ny langrennskonge

GÅLÅ/RUKA (VG) Svenskene fryder seg over at Petter Northug (32) sliter med å finne formen - mens italienske Federico Pellegrino (28) ikke kan se en eneste langrennsløper som kan fylle tomrommet etter Northug.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det gikk trått for Northug under Norgescupen på Gålå fredag. Han var i mål over to minutter bak vinner Dario Cologna og endte til slutt på en 37. plass på 15 km fristil.

Blant de 36 som var bedre enn ham i solskinnet på Gålå, var også andorraneren Irineu Esteve Altimiras. Han var drøye ett minutt og 20 sekunder foran Northug, noe svenskene har fått med seg.

les også

Northug slått med over to minutter av Cologna: – Fullstendig solformørkelse

– Han får vel sikte seg inn på å bli Andorras beste skiløper, kommer det fra rival Calle Halfvarsson i retning Northug.

Pellegrino: - Vi må vente

I Ruka lader langrennsløperne opp til verdenscupstart. Lørdag er det sprint. Federico Pellegrino ble verdensmester på sprint i 2017. Han er klar for en ny sesong.

NORTHUG-FAN: Federico Pellegrino (t.h.) ble gratulert av Petter Northug da han ble verdensmester på sprint i 2017. Northug ble nummer fem. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Den viktigste måten å bli en stjerne på er å vinne. Han vant. Mye. Så begynte han å spøke med konkurrentene sine. Han har personligheten, sier Pellegrino til VG.

– Ser du noen andre som kan få så mye oppmerksomhet som Northug?

– Johannes er ikke som han, selv om han er den eneste som har den type resultater. Kanskje det kommer en svenske eller en ny ung nordmann? Men rollen til Northug kan bare fylles om man vinner. Om man ikke vinner, så kan man ikke si alle de tingene Northug sier, svarer Pellegrino.

Det er også måten Northug vant på som gjør ham til superstjernen i langrenn mener italieneren.

– Vi må vente på at noen skal vinne så mye som han har gjort. Og på den måten. Jeg er en stor fan av Petter Northug, sier Pellegrino til VG.

Svenske Victor Thorn gir ikke Northug noen sjanse.

– Karrieren hans er over, sier 22 år gamle Thorn til Aftonbladet.

Thorn, som har en 8. plass som sitt beste resultat i verdenscupen, fortsetter:

les også

Spår tøffere tider for skiforbundet etter Northug-exit

– Han skulle kanskje ha lagt opp for mange år siden. Men det er vel kult at han holder på, for det er viktig at så mange som mulig holder på i langrennssporten. Den er jo ikke så stor. Det her blir vel hans siste sesong, og med tanke på hvordan han går akkurat nå, tror jeg det er klokt.

RIVALER: Petter Northug (t.v.) og Calle Halfvarsson (t.h.). Foto: Delebekk, Bjørn S.

Calle Halfvarsson håper imidlertid at Northug kommer tilbake.

– Cologna er jo bra, og Petter er ikke i slag for tiden, så det er ikke så rart at han er så langt bak egentlig, men jeg tror ikke vi får se ham i verdenscupen. Kanskje sent på sesongen. Jeg håper at han kommer i gang, men det ser dessverre ikke så bra ut, sier han.

Northug har selv gitt seg en frist på å komme tilbake i form, men enn så lenge er han et stykke unna den, noe han er fullt klar over selv:

Etter å ha blitt disket på 15 km klassisk under den nasjonale åpningen på Beito og ikke klart å kvalifisere seg for sprintfinalene, ble det en ny nedtur på Gålå fredag.

les også

Northug gir seg selv frist til 15. desember på å finne formen

Der endte han altså som nummer 37, over to minutter bak Dario Cologna.

Etterpå utelukket han verdenscuprenn før jul, kalte tredjerunde «total solformørkelse», og sa at han følte seg litt seig og tung etter å ha trent mer den siste uken.

I mellomtiden forbereder landslaget seg på verdenscupåpningen på Ruka. Der fikk sprinttrener Arild Monsen med seg Northugs innsats på Gålå:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder