GULLJENTER: Marit Bjørgen og Therese Johaug sanket edelt metall i Falun. Men de går ikke flere mesterskap sammen. Foto: Helge Mikalsen

Johaug i tårer etter Bjørgens beskjed: - Hun skal få lov til å gi seg nå

ALTA/OSLO (VG) Hun har sagt at hun trigges av et år til med Therese Johaug (29). Fredag kom kontrabeskjeden: Marit Bjørgen (38) legger opp.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Når Therese kommer tilbake så hadde det vært veldig morsomt å gå sammen med henne, sa Bjørgen til VG under OL i februar.

Selv har Johaug visst at det ikke blir flere skirenn sammen med langrennsdronningen, også før Bjørgen bekreftet nyheten fredag.

– Tårene trillet, jeg må innrømme det. Det er så rart, hun har vært et av mine største forbilder hele veien, sier Therese Johaug til NRK.

les også

Bjørgen om savnet av Johaug: – Rart og leit at hun ikke er her

29-åringen er for øyeblikket på fotooppdrag i Milano, men sier til NRK at hun forstår lagvenninnens beslutning.

– Marit er blitt en av mine aller beste venner. Jeg skulle så gjerne ønske at hun ville fortsette ett år til, men jeg støtter henne 100 % i avgjørelsen. Hun er 38 år og har vunnet alt, hun skal få lov til å gi seg nå.

Overfor VG bekrefter Bjørgen at det er en god stund siden Johaug fikk beskjed om at det ikke vil bli noen ny sesong som konkurrenter for de to.

– Det har vært to tøffe år for Therese, og vi har ikke fått trent sammen på tre år. Så det har vært en prosess å tenke på om jeg skulle ta et år til for å kanskje få være sammen med henne også.

Men Bjørgen har gitt klar beskjed: Hun vil være med og bidra når Johaug gjør comeback i sporet.

– Du skal ikke se bort fra at jeg er i Seefeldt, sier 38-åringen og sikter til neste års VM.

Kåring: Her er Bjørgens ti beste gull

Nyheten om Bjørgens farvel sprakk like før start på dagens femkilometer i NM i Alta.

les også

«Prosjekt Bjørgen» bør starte nå!

Bjørgen, som tok gull på dagens femkilometer i Alta, avrunder en fantastisk karriere med tremil på lørdag. I timene etter at nyheten kom om langrennsdronningens karriereslutt, har superlativene og lovordene haglet rundt Bjørgen.

Også fra Johaug.

– Marit har betydd utrolig mye for min karriere. Hun var den jeg så opp til. Så bare det å bli kjent med henne, få komme på lag med henne og ikke minst konkurrere med henne har vært stort, sier Therese Johaug til NRK.

I går kveld fikk landslagsvenninnene beskjed om Bjørgens avgjørelse. Hun innrømmer at det ble en tøffere seanse enn hun hadde trodd. Det ble det også da hun fortalte om beslutningen til Johaug.

– Det var vanskelig å fortelle det til Therese. Jeg var spent på hvordan det ville bli for henne. Hun sa hun var forberedt på det, og at hun hadde skjønt det litt. For min del var det aller mest spesielt å fortelle det til henne, sier Bjørgen.

PS! Johaug er tilbake i konkurranse på Beitostølen i november. Før den tid vil Johaug bli å finne i det sponsorarrangerte Skarverennet 21. april.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder