Nystad til VG: – Det er ikke noe problem mellom guttene

Northug og Tønseth ble kalt inn til oppvaskmøte

Søndag måtte Petter Northug og Didrik Tønseth inn på teppet hos landslagsledelsen for å snakke om samarbeidsbråket på søndagens jaktstart i Tour de Ski.

  • Lillian Holden
  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

– Det ble tungt på slutten i dag. Byåsen og Strindheim har sjelden samarbeidet godt gjennom historien. Det gjorde vi ikke i dag heller. Jeg måtte gå mye foran og Petter gjør som han pleier. Det ble tungt på slutten, sa Didrik Tønseth til NRK etter å ha gått i mål som nummer seks på jaktstarten i går.

Da hadde han gått sammen med Petter Northug i sporet store deler av løpet, men et par kilometer før slutt ble han offer for et «Northug-rykk». Trønderen stakk fra, og etterpå uttalte Tønseth at han hadde håpet på mer drahjelp i sporet.

Northug mente på sin side at Tønseth ikke hadde noen grunn til å være sur etter løpet.

– Nei, det mener jeg ikke. Jeg prøvde å sette fart nedover i det lette terrenget, der det er stor fart. Der har jeg en forse på Didrik – på de lange glidfasene. Og det tror jeg var smart for begge.

Fått med deg denne? Uhrenholdt Jacobsen forlater Tour de Ski

Måtte møte

I etterkant av løpet ble misnøyen fra Tønseth tema hos landslagsledelsen. Adresseavisen meldte tidligere i dag at begge de to løperne ble kalt inn på teppet lørdag kveld.

– Jeg, Trond Nystad og Tor Arne Hetland satte oss ned sammen med Petter og Didrik. Vi pratet gjennom det som skjedde i går. Konklusjonen er at det er viktig å ha en forventningsavklaring før vi fyker av gårde, sier landslagssjef Vidar Løfshus til avisen.

– Det var ikke noe oppvaskmøte, for det var ikke noen stor strid. Det var bare å bli enige om en forventningsavklaring når man skal starte et skirenn, sier landslagstrener Trond Nystad til VG.

I forkant av jaktstarten sa Northug at han ville bruke lørdagskvelden på å legge en plan sammen med Didrik Tønseth for å ta opp jakten på ledende Martin Johnsrud Sundby.

Men ifølge Adressa ble det aldri lagt noen plan - Tønseth fortalte at han og Northug ikke snakket om søndagens jaktstart i det hele tatt før løpsstart.

– At vi prater sammen og blir enige om en plan om hvordan vi skal gjøre ting og tang, det kunne vi kanskje ha gjort en bedre jobb på. Men det er jo ikke noen problemer mellom guttene, sier Nystad.

– I alle aspekt av livet så går det lettere hvis man vet hva man kan forvente av andre. I en optimal verden så kunne de ha hjulpet hverandre, men det er ingen stor krise, tillegger han.

Martin Johnsrud Sundby vant jaktstarten, med Northug som nummer to. Tønseth endte til slutt som nummer seks.

Les også: Pengefest for nordmennene i Tour de Ski

Mer om

  1. Langrenn

Flere artikler

  1. Syrlig Tønseth om Northug: – Byåsen og Strindheim har sjelden samarbeidet godt

  2. Sundby etter seier på «grusom tung» dag: Nå blir det burger

  3. Sensasjonen Emil Iversen: – Jeg var Norges dårligste skiløper

  4. Sundby ble nummer 23: – Jeg hater å ha sånne dager

  5. Northug: – I menneskeklassen ble jeg nummer én

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder