GULLGUTTEN: Petter Northug får en klem etter tremilsgullet under ski-VM i Holmenkollen for fire år siden. I bakgrunnen skipresident Erik Røste. Foto:Line Møller,VG

Skipresidenten vil ikke si hva han stemte i Northug-saken

VG-opplysninger: Røste var i mindretallet som gikk mot styrevedtaket

Skipresident Erik Røste vil hverken bekrefte eller avsanne VGs opplysninger om at han stemte imot vedtaket da styret i Norges Skiforbund behandlet situasjonen rundt Petter Northug (29) tirsdag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VG kjenner til at det i tirsdagens styremøte, der Northug-saken var på agendaen, var en avstemning som gikk 7-5 i favør av å beholde vedtaket fra i fjor.

Der tok styrets leder, skipresident Erik Røste, til orde for å søke kompromiss med Northug-leiren – og tilhørte altså mindretallet på fem.

KOMMENTAR: Skipresidenten stemte mot seg selv

– Jeg har forståelse for at det er stor interesse for denne saken, men så lenge saken er i prosess, så vil jeg ikke kommentere den interne diskusjonen. Det skal jeg definitivt gjøre når saken er avsluttet og ferdig diskutert, svarer Røste når VG konfronterer ham med opplysningene.

Han vedgikk overfor VG onsdag at det er uenigheter i styret. Kilder har beskrevet tirsdagens møte som «dramatisk».

Applauderte vedtaket i fjor

Stridens kjerne er skistyrets vedtak fra i fjor, senere applaudert inn på Skitinget, som per nå ikke tillater en privatlagsløper som Petter Northug å stå utenfor landslaget, men samtidig konkurrere for Norge i verdenscup og mesterskap.

Vedtaket gir heller ikke rom for spesialavtalen Coop-sponsede Northug fikk i «Falun-sesongen», der han sto utenfor landslaget i sommerhalvåret, og var som landslagsløper å regne under konkurranseperioden fra november til april.

– Avviser du at du stemte mot fjorårets vedtak?

– Jeg kan ikke kommentere det nå.

– Tilhørte du et mindretall på fem – mens syv stemte for å stå ved vedtaket?

– Saken er i prosess, så da kan jeg ikke kommentere det nå.

– Du har snakket varmt for den norske landslagsmodellen og kalt det «grunnlaget for suksess». Stemmer du noe annet enn det du sier?

– Landslagsmodellen er viktig. Som sagt, så skal jeg kommentere denne konkrete saken når den er avsluttet.

– Hvor lenge er «saken i prosess»?

– Det er fortløpende diskusjoner. Jeg vil ikke sette noe tidspunkt.

– Hvorfor har egentlig langrennslederne mandat til å forhandle med Northug-siden når det øverste organet – skistyret – har et krystallklart vedtak som vanskelig åpner for kompromisser?

– Nå er du inne i saken igjen, men de diskusjonene som har pågått, har foregått sammen med administrasjonen. Det har vært i fellesskap, og skistyret har vært informert om det.

– Og det synes skistyret er greit?

– Styret er informert om det, sier Erik Røste til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder