TRØTT: Petter Northug kom rett fra senga for å møte norsk presse. Onsdag går han sisteetappe på OL-stafetten. Foto: Scanpix

«Det eneste som kan matche meg på oppløpet er det kameraet der»

Johnsrud Sundby, Hjelmeset, Berger og Northug går OL-stafetten

WHISTLER (VG Nett) Petter Northug (24) mener selv han er uslåelig i en spurt. - Akkurat nå er det ingen som vil havne i en spurt med han, sier Martin Johnsrud Sundby (25).

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Johnsrud Sundby går ut først på onsdagens stafett, mens Odd-Bjørn Hjelmeset skal gå andreetappen. Lars Berger er hentet inn for tredjeetappen, før Northug endelig skal få avslutte en OL-stafett. Det har han tenkt på i fire år, eller rettere sagt; Det har irritert han i fire år, siden han ble vraket fra OL i Torino.

- Jeg kommer ikke over det, det gjør jeg ikke. Men nå er vi her og skal kjempe om gull. Det er det største å vinne gull på stafetten, sier Petter Northug.

VGTV:Her forteller Northug om sitt drømmescenario på stafetten

VGTV:Her får Northug latterkrampe av «Pølsa»

OL-PROGRAMMET:Her finner du alt om hva som skjer!

- Ingen vil møte Petter

Han fikk tirsdag spørsmål om hvem han frykter mest i en eventuell spurt på stafetten, men Northug hadde ikke noe klart svar. Martin Johnsrud Sundby tror konkurrentene har fått med seg hva som skjedde på lagsprinten.

- Han psyket ut alt som heter motstandere i går. Det er ingen som ønsker å havne i en spurt med Petter nå. Det er ingen som har tro på at de klarer å matche han nå, sier lagkameraten til VG Nett.

Petter Northug er langt på vei enig.

- Det eneste som kan matche meg på oppløpsida er det kameraet som er der, sier han, og viser til et spesialkamera som følger løperne på oppløpet på OL-stadion.

- Sånn som i går hang vel ikke kamera med heller, mener Johnsrud Sundby.

Les også:Petter tar minst ett gull til

STAFETTLAGET: Martin Johnsrud Sundby, Lars Berger, Odd-Bjørn Hjelmeset og Petter Northug går stafetten for Norge. Foto: Scanpix


Drømmer om norsk flagg

Landslagstrener Morten Aa Djupvik mener Petter ikke tar så mye feil når han fleiper om kameraet, men vil helst at det ikke blir spurt på stafetten.

- Gårsdagen var viktig for han, ikke minst i forhold til andre nasjoner. Nå har han satt seg veldig i respekt. De skal gå fort om de skal gå fra han på oppløpet, sier Djupvik til VG Nett.

Northug fortalte til VG Nett mandag at han faktisk drømmer om å ha såpass med tid at han kan ta med seg et norsk flagg på oppløpet.

- Jeg tror faktisk han mener det med flagget. Det er i hvert fall mitt drømmescenario, selv om jeg ikke tror det skjer. For meg ville det aller største vært og sett han på oppløpet alene med et norsk flagg, sier Djupvik.

Lars Berger går tredjeetappen på stafetten, og skiskytteren innrømmer at han står på start med nerver.

- Jeg håper det er tre mann som kan gi Petter det minuttet. Det er en liten stund siden jeg gikk langrenn, så jeg vet ikke helt hvor jeg står. Jeg er spent, sier Berger til VG Nett.

- Jeg kommer inn på gammelt rykte, som jeg helst selv skulle ønske var litt ferskere. Jeg må gripe denne sjansen og gjøre så godt jeg kan, sier Berger.

Les også:Northug: - Det skuespillet der burde jeg fått en pris for

Frykter ikke svenskene

Petter Northug har tidligere ertet på seg svenskene med uttalelser som «hvem er Marcus Hellner» og «jeg kommer aldri til å tape en spurt mot Hellner». Sverige er ingen stor bekymring for Northug før stafetten onsdag.

- Hva tenker du om å gå en sisteetappe sammen med Hellner?

- Sverige henger ikke med i mesterskap, så det tror jeg ikke vi får se. Dessverre.

- Skulle du gjerne hatt en spurt mot ham?

- Nei, jeg trenger ikke å spurte mot han. Det har jeg gjort før, svarer Northug, som også ble fortalt at svenskekongen mandag uttalte at han hadde et ekstra gir.

- Om det er én svenske som liker meg, så er det jo bra det er en konge.

GODT HUMØR: Petter Northug har vært i strålende humør etter at han vant gullet på lagsprinten i OL mandag. Foto: Scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder