Bjørgen og Pettersen raskest

DÜSSELDORF (VG Nett) Marit Bjørgen og Øystein Pettersen var raskest på prologene til sprintrennet i Düsseldorf lørdag ettermiddag.

Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

RASKEST: Marit Bjørgen vant prologen i sesongåpningen i Düsseldorf. Foto: Scanpix

Bjørgen var 1,1 sekund raskere enn Kirsi Perelae fra Finland som var nest raskest av jentene. Også Ella Gjølme (10.plass), Guro Strøm Solli (18.plass) og Astrid Jacobsen (27.plass) gikk videre fra prologen i langrennsprinten i den tyske byen i dag. Siri Halle hadde en tid som var 7,8 sekunder svakere enn Bjørgens og hun ble slått ut. Jentene går en sløyfe på 800 meter i Düsseldorf.

Gutta går to runder og på prologen lørdag var Øystein Pettersen raskest. Alle de norske gutta gikk videre fra prologen. Børre Næss kom på 3.plass, Johan Kjølstad 6.plass, Jon Dahl Kristiansen 7.plass, Jens Arne Svartedal 9.plass, Petter Northug 10.plass, Eldar Rønning 11.plass, Tor Arne Hetland 16.plass og Trond Iversen 19.plass.

Dårlig posisjon

Sveriges landslagssjef Inge Bråten har tidligere sagt at hans sprintkanoner ikke er i form, og de imponerte heller ikke spesielt på prologen lørdag.

Thobias Fredriksson ble slått ut med en 33.plass. Björn Lind kom på 8.plass med en tid som var 2,45 sekunder svakere enn Pettersens. Peter Larsson, som har vunnet samtlige Düsseldorf-sprinter (fire ganger), ble nummer 27 på prologen. Dermed har Larsson muligheten til å ta sin femte strake seier i Düsseldorf, men i kvartfinalen starter han fra en dårlig posisjon.

Det er smalt i løypa i Düsseldorf, men det er mulig å passere andre løpere. Spesielt på den ene langsiden.

Kvartfinalene starter 15.15.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder