... så slo han fast at han ville slått svensken i en spurt

BETENKT: Petter Northug var fryktelig langt nede etter at svenske Marcus Hellner tråkket på staven hans under 30 kilometeren lørdag. Foto: Scanpix

Northug: - Jeg tipper det var et uhell av Hellner

WHISTLER (VG Nett) Petter Northug (24) snakket endelig om hvordan han oppfattet det dramatiske stavbruddet i hans kanskje største OL-gullsjanse.

  • Ola Stenberg

Artikkelen er over ti år gammel

Northug beskriver løpsopplegget under lørdagens dramatiske 30 km med skibytte som perfekt, men at alt ble ødelagt da staven brakk.

- Da jeg brakk staven gikk det fort med de tre jeg gikk sammen med, de skjønte at det bare var å gi gass. Det kostet for mye å bytte stav og jeg hadde ikke mulighet til å henge med, sa Northug da han møtte norsk presse i Whistler søndag.

Under pressekonferansen fikk Northug spørsmål om hva som hadde skjedd om han hadde kommet likt inn på oppløpet med Hellner.

- Det har du sett før... svarte Northug.

Les også:Slik svarte Norhug på kritikken dagen derpåLes også:Hellner knakk Northugs stav: - Jeg mente det ikke

PROTOKOLL:Hvor var du da Petter brakk staven?

Ikke snakket sammen

De svenske løperne lyktes svært godt med taktikken lørdag, men Northug mener også at det skjedde ting i feltet som ikke var helt bra.

- Svenskene gikk for så vidt smart, så lenge Johan Olsson lå i brudd. De måtte vel kjøre en tre, fire finter for å komme opp den bakk der, sa Northug, uten å spesifisere hvor dette skjedde.

VGTV:Se dokumentar om Petter Northug

På VG Netts spørsmål om han har snakket med Marcus Hellner fortalte Petter at han ikke har gjort det. Northug fikk også spørsmål om han følte at Hellner hadde gått etter han.

- Nei, det tror jeg ikke han gjorde.

- Oppfattet du stavbrekket som et uhell?

- Jeg tipper det er et uhell, svarte Northug.

Usikker

På TV-bildene kan det se ut som Hellner holder i staven til Northug i noen meter. Dette er noe løperne ofte gjør for ikke å kjøre på skiene til hverandre. Like etterpå brekker staven til Northug et godt stykke ovenfor trinsen.

- Det er vanskelig for meg å si om han holder meg på en ufin måte, sa Northug om situasjonen der staven ble holdt.

Om selve stavbrekket sier Northug:

- Han (Hellner, red.anm.) gikk jo sikkert for å holde Johan Olsson i tet. Han prøvde å bremse meg. Han ville sikkert snike seg inn foran meg. Staven kan ha kommet bort i noen, da kan det kjennes ut som han tar den. Jeg vet ikke, fortsatte Northug om situasjonen der staven brakk.

Les også:Petters trener ikke blid etter snakke-nekten

Les også

Mer om

  1. OL

Flere artikler

  1. Hellner knakk Northugs stav: - Ikke meningen

  2. Northug: - Min måte å løse det på

  3. Hellner vil snakke med Northug om stav-brekket

  4. - Ingen tvil om at Northug er grinete

  5. Northugs trener: - Det grenser litt mot arrogant oppførsel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder