KONKURRANSE-COMEBACK: Marit Bjørgen skal gå det svenske langløpet Vasaloppet neste år. Therese Johaug blir treningspartneren hennes. Foto: Bjørn S. Delebekk

Bjørgen satser på Vasaloppet med Johaug på laget

Marit Bjørgens (40) farvel varte ikke så lenge. Nå har langrennsdronningen bestemt seg for å gå Vasaloppet neste år – med Therese Johaug (31) som tidvis treningspartner.

 • Øystein Jarlsbo

Det siste meddeler og bekrefter Johaug i en pressemelding tirsdag kveld:

– Jeg er nysgjerrig på hva som kreves for å vinne Vasaloppet og Marcialonga. Både lengden, utviklingen i staking og det at eliten står på samme startstrek som mange tusen, andre trigger meg, sier hun.

Johaug søker nye impulser før neste VM-sesong hos Aukland-brødrenes langløpslag, der også Bjørgen skal være med.

– Jeg er fortsatt landslagsløper med 100 prosent fokus på OL og VM, og det er ikke sikkert jeg kommer til start i langløp til vinteren. Likevel synes jeg det er spennende å kunne hente inspirasjon og nye impulser fra andre miljøer, sier Johaug i pressemeldingen.

Hun understreker at hun fortsatt er å regne som landslagsløper «med hundre prosent fokus» på VM og OL, og at det ikke er sikkert at hun i motsetning til Marit Bjørgen vil delta i langløp kommende sesong.

– Passer det inn i min treningsplan, så håper jeg å få til noen økter med laget i løpet av sommeren og høsten. Det vil være en fin utfordring og ny inspirasjon i treningshverdagen, sier Therese Johaug med tanke på Marit Bjørgens nysatsing for brødrene Anders og Fredrik Auklands lag.

les også

Johaug om spiseforstyrrelser i idretten: – Et ømt tema

– Jeg har vært ute av gamet i to år nå og har savnet å ha et konkret mål å jobbe mot, uttaler Marit Bjørgen på NRKs nettside.

Tobarnsmoren har bestemt seg for at langløpet over ni mil i 2021 skal skje i regi av brødrene Auklands lag. Hun skal ha trent med det tirsdag, og bokstavelig talt fått føle hva det vil koste å kaste seg tilbake i sporet. Marit Bjørgen skal ha gitt seg etter tre av planlagte seks mil på rulleski – på grunn av «kjenninger» i en albue og vannblemme på en hånd.

les også

Spøkefull Johaug etter å ha passert Bjørgen: – Nå må du bare trene og komme tilbake!

Marit Bjørgen vedgår at det er om å gjøre å starte «comebacket» forsiktig. Hun har litt å jobbe med, men er heller ikke sen om å påpeke – på Bjørgen-vis – at hun syntes det var artig å kjenne på gamle dager.

– Jeg klarte å henge med i tre mil. Så det er smart å ta det gradvis og ikke dra på seg skader til å begynne med, sier Marit Bjørgen.

Samme dag som tidligere lagvenninne- og konkurrent Therese Johaug offentliggjorde at hun skal løpe 10.000 meter på Bislett under «Impossible Games» 11. juni – med håp om å klare friidrettens VM-krav på distansen – utelukker ikke Marit Bjørgen at hun kan komme til å sikte mot flere utfordringer.

les også

Johaug klar for «Impossible Games»

Langløpet Marcialonga for eksempel, og «én» NM-distanse.

Men først i løypa, for å si det slik, ligger stakeløpet Vasaloppet fra Sälen til Mora over grensen fra Norge. Marit Bjørgen begrunner sitt gjensyn med sporten med at hun er nysgjerrig på å lære noe nytt og å ha noe konkret å jobbe mot.

Therese Johaug uttaler at hun synes Bjørgens Vasaloppet-plan er utrolig moro, og at hun «tror» hun har lyst på et mål i hverdagen.

Marit Bjørgen sier hun vil ha tid til å trene cirka 10 timer i uken, ved siden av sivil jobb og ansvaret for sønnene Marius og Ola – som hun deler med sin ektemann Fred Børre Lundberg.

Mer om

 1. Vintersport
 2. Langrenn

Flere artikler

 1. Bjørgen fristes med historisk millionbonus

 2. Nyhetsquiz 29.05.20

 3. Uhrenholdt Jacobsen legger opp: Satser på legekarrieren

 4. Flugstad Østberg forberedt på at hele VM-sesongen kan ryke

 5. Bronse-Eide vraket fra landslaget – junioren Fossesholm inn

Fra andre aviser

 1. Bjørgen gjør comeback - skal gå på samme lag som Johaug

  Bergens Tidende
 2. Bjørgen får klar beskjed fra superveteran: – Trenger all den tiden hun har

  Aftenposten
 3. Til vinteren blir Andreas (29) lagkamerat med Bjørgen og Johaug: Varsler historisk målsetting

  Aftenposten
 4. Bjørgen får klar beskjed fra superveteran: – Trenger all den tiden hun har

  Fædrelandsvennen
 5. Rennsjefen måpte da hun fikk Bjørgen-nyheten: – Måtte klype meg i armen

  Aftenposten
 6. Rennsjefen måpte da hun fikk Bjørgen-nyheten: – Måtte klype meg i armen

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder