Petter Northug bekrefter på Instagram: Kokainfunn hjemme hos skistjernen etter råkjøring

Petter Northug (34) innrømmer råkjøring og beslag av narkotiske stoffer i hans bopel.

 • Nils Mangelrød
 • Morten S. Hopperstad
 • Jonathan Simchai Hansen
 • Synne Eggum Myrvang
 • Hanne Hattrem

– Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain. Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort, skriver Northug på sin Instagram-profil fredag kveld.

Advokat Halvard Helle, som er Northugs forsvarer, skriver til VG dette på spørsmål om saken.

– Jeg viser til Petters innlegg på Instagram og har ikke ytterligere kommentar til saken, skriver Helle til VG.

Login • Instagram

Helle var også Northugs advokat i saken der eks-skiløperen og forlaget møtte Aylar Lie i retten på grunn av innhold i Northugs selvbiografi «Min historie». Aylar Lie (36) krevde 100.000 kroner for krenkelse av privatlivets fred, men tapte i retten mot Petter Northug.

Støttes av lillebror Tomas: – Velkommen til meg uansett

Northug har den siste tiden utviklet en sportsbrille-kolleksjon i samarbeid med Jon Inge Gullikstad, som har jobbet med Therese Johaug, Vegard Ulvang og musikeren Kyrre Gørvell-Dahll, kjent som «Kygo».

Dette er andre gangen Northug er i trøbbel med politiet. I mai 2014 promillekjørte skistjernen i Trondheim og kolliderte sin Audi i autovernet etter å ha brast gjennom en rundkjøring tidlig en søndag morgen, etter en lang natt med byliv og festing. Da ble han pågrepet i hjemmet sitt kort tid etterpå. Senere ble han dømt til 50 dagers fengsel og en bot.

Det endte med at Northug sonet dommen med fotlenke.

les også

TV 2 om Northug-saken: – Skal bruke dagene fremover på å ta en avgjørelse

VG har vært i kontakt med langrennssjef Espen Bjervig, som ikke vil kommentere saken.

– Ingen kommentar, sier Bjervig.

Northug jobber for TV-kanalen TV 2 og har nylig spilt inn «Landskampen» et program der nåværende og tidligere norske og svenske skihelter kjemper mot hverandre. Programmet er satt opp med premiere i september.

– Vi fikk vite dette i kveld. Nå er det viktig at vi får snakket med Petter, og så tar vi det videre, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til VG.

Politiet i Øst la ut en Twitter-melding natt til fredag om en hendelse på Romerike klokken 20.15.

«#E6 #Ullensaker 20:15 UP har stanset en mannlig fører i 30-årene. Målt til 168km/t i 110-sonen. Mistenkes for å være narkotikapåvirket. Også gjort funn av narkotika. Førerkortet er beslaglagt og sak opprettes.»

Politiadvokat i Øst Politidistrikt, Mona Byrkjedal vil ikke bekrefte at det er Northug denne hendelsen handler om.

– Vi har taushetsplikt i straffesaker, sier hun til VG fredag kveld.

VG sitter imidlertid på en video som viser at Northugs bil, noe bilskiltet også viser, er stoppet av politiet, og en kilde forteller til VG at videoen var filmet ved avkjøringen til Mogreina i nærheten av E6 på Romerike rundt klokken 20.30. Den viser bilen ved siden av veien og en politibil med blålys bak bilen. Metadata bekrefter at videoen er filmet kl. 20.30 ved Mogreina. Bilen skal ifølge kilde blitt stoppet i sørgående retning.

Petter Northug har denne uken vært på sommerskiskole for barn i Trysil og har også lagt ut story på sin Instagram fra oppholdet. Han og Anders Aukland skulle være instruktør en hel dag hver på samlingen ifølge hjemmesiden til arrangøren.

STOPPET: Petter Northugs bil stoppet av politiet på Romerike torsdag kveld. Foto: PRIVAT

VG var i kontakt med politiadvokat Byrkjedal tidligere fredag ettermiddag om denne saken. Da opplyste hun til VG at en bil ble stoppet i Daldumpa ved Mogreina rett før klokken 20.15 torsdag. Politiet opplyser ikke identiteten til vedkommende. Da VG var i kontakt med politiet fredag ettermiddag sa politiadvokat følgende om dette:

– En mann i 30-årene ble stoppet etter en gjennomsnittsfartsmåling. Observasjoner og undersøkelser gjort av patrulje på stedet gjorde at man fattet mistanke om ruspåvirket kjøring. Han ble brakt til legevakten for blodprøve. Han er mistenkt for å ha ført bilen i ruspåvirket tilstand, sier Byrkjedal til VG.

Politiet bekreftet da ikke at føreren av bilen var eieren og ville ikke opplyse om det var en eller flere personer i bilen. Men førerkortet til personen som var mistenkt for ruspåvirket kjøring er også beslaglagt.

Har fått tilbake bilen

Lørdag morgen sier jourhavende jurist Silje Haugerstuen Bergsholm i Øst politidistrikt til VG at politiet er ferdig med undersøkelser av Petter Northugs bil.

– Bilen er levert tilbake til ham, sier hun.

Bergsholm ønsker ikke å kommentere mengden narkotika som ble funnet under ransakingen eller om det er gjort avhør av ham.

– Saken etterforskes på en helt ordinær måte, sier hun.

Svarene på blodprøven som er tatt av Northug er ennå ikke klare.

– Vi har ikke fått svar på prøvene enda. Det er vanskelig å si når det kommer, og det er ulikt hvor lang tid det tar, sier politiadvokaten.

En racer-Jaguar

Jaguar F-Type SVR er en spesialversjon av F-Type, bygget om av produsentens egen avdeling, «Special Vehicle Operations».

Supersportsbilen har firehjulsdrift, femliters V8-motor og yter 575 hk. Toppfarten er notert til voldsomme 322 km/, med en 0–100 km/t-akselerasjon på 3,7 sekunder.

Bilen ble lansert i 2017 etter ha debutert på bilutstillingen i Genève i 2016.

Den selges ikke lenger som ny i Norge. I 2019 var nybilprisen ifølge Bilnytt.no 2.047.950 kroner.

Den norske Jaguar-importøren opplyser at bilen til Northug kjøpt brukt.

– Vi har ikke noe samarbeid med Petter Northug. Bilen har han kjøpt privat, derfor ser vi ingen grunn til å kommentere denne saken noe ytterligere, sier presse- og kommunikasjonsansvarlig i Jaguar Land Rover Norge, Vilde Riise.

Mer om

 1. Petter Northug
 2. Langrenn
 3. Sport

Flere artikler

 1. Northug kan vente i flere uker på blodprøve-svar

 2. Politet beskriver Northug som samarbeidsvillig - forventer blodprøvesvar i løpet av noen dager

 3. Petter Northug siktet for ruspåvirket kjøring: – Han er i kjelleren

 4. Opplysninger til VG: Northug avla positiv spyttprøve

 5. Politiet etter pressekonferansen: Northug-avhør når blodanalysen er klar

Fra andre aviser

 1. Politiet bekrefter: Petter Northug må møte i retten

  Aftenposten
 2. Utvider siktelsen mot Northug: – Petter er langt nede nå. Han er i kjelleren.

  Bergens Tidende
 3. Northug mistet førerkortet for «alltid» i 2014. Derfor fikk han lappen tilbake.

  Bergens Tidende
 4. Petter Northug innkaller til pressekonferanse

  Bergens Tidende
 5. Utvider siktelsen mot Northug: – Petter er langt nede nå. Han er i kjelleren.

  Fædrelandsvennen
 6. Northug får støtte fra broren: – Kom hjem nå

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no