Johannes Høsflot Klæbo på vei over Elgeseter bru i soloppgangen - og med Nidarosdomen i bakgrunnen. Foto: Ola Høsflot Klæbo

Klæbo trener om natten: – Den fineste tiden på døgnet

STEINKJER (VG) Her er tre av Trondheims «helligdommer» fanget i ett bilde - klokken 04.30 på natten.

Nidarosdomen (cirka 900 år), Elgeseter bru (68) og Johannes Høsflot Klæbo (22) er fotografert i soloppgangen.

– Den fineste tiden på døgnet er mellom klokka fire og seks på morgenen, sier Klæbo til VG når vi snakker med ham på landslagssamling i Steinkjer - der han melder om en supersommer der ei visdomstann har vært det eneste som har skapt trøbbel.

– Folk sover. Det er ingen biler på veien, du kan gå rundt i byen og kose deg. Det er morsomt. Det gir meg energi. Jeg har testet det noen år, og jeg trives veldig med det.

les også

Didrik Tønseth vil til terreng-EM: – Må skippe verdenscup

I sommer har flere økter startet før klokken 04 på morgenen.

– Betyr det også at du har tre økter om dagen?

– Ja, i snitt prøver jeg å ha to økter om dagen. Det er fantastisk å være ferdig med den første treningen klokka seks om morgenen. Og bror Ola kan være med og filme. Det er noe å ha med seg i minneboken for fremtiden.

Klæbo sier at han liker å stå opp tidlig og få mye ut dagen.

PÅ LANDSLAGET: Johannes Høsflot Klæbo har byttet fra sprint- til allroundlandslaget denne sesongen. Her er han fotografert på samling i Steinkjer. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

– I hvert fall nå på sommeren. Det er tyngre å stå opp i mørket på høsten. Det er godt å endre litt på treningstiden og føler når på døgnet du er mest pigg.

Johannes Høsflot Klæbo trener om natten bare når han er hjemme i Trondheim. Der har han nå også flyttet inn i det nye huset som han og kjæresten Pernille Døsvik har kjøpt på Byåsen.

– Jeg har vel hatt ei natt der til nå. Men Pernille har vært der mer. Og mamma og pappa har hjulpet oss godt. Nå kommer den perioden i året da vi kanskje trener mest. Da er det godt å ha hjelp.

Johannes Høsflot Klæbo har hatt en treningssommer som han er veldig fornøyd med, bedre enn i fjor.

– Det eneste var at jeg akutt måtte trekke ei visdomstann i slutten av juli. Det samme skjedde for ett år siden. Jeg har kommet raskt i gang etter det. Utenom det, har det vært veldig bra. Kroppen spiller på lag.

les også

Nå får Klæbo & co samme sponsor som United

Det er bestemt at Klæbo skal være med på høydesamlingen i Font-Romeu i Pyreneene i begynnelsen av september.

– Jeg blir der i 12 dager. Det blir på en måte mitt første ordentlige høydeopphold. Så får vi se hvordan kroppen vil respondere på det. Det var snakk om tidligere også, men jeg synes det er greit å vente. Så får vi bare håpe at jeg gjør ting riktig.

les også

Nå har Frida Karlsson fått en ny norsk helt: – Det er jättehäftigt

Han gleder seg ellers over at Premier League-sesongen er i gang.

– Det var jo fotballspiller jeg ville bli. Og jeg er Manchester United-fan.

– Har det blitt noe fotball i år?

– Jeg har spilt noen kamper, men det spørs om det blir flere. Nossum (landslagstrener Eirik Myhr Nossum) og morfar (trener Kåre Høsflot) er litt skeptiske. Men det kan hende at jeg slenger meg med på noen treninger. Det er god trening.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder