STAFETTLAGET Fra v: Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby. Klæbo går ikke, men det gjør Finn-Hågen Krogh. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Sundby lover Krogh 30 sekunders forsprang ut på sisteetappen

LAHTI/OSLO (VG) Tor Arne Hetland har bekreftet laget som skal gå herrenes 4x10 kilometer stafett i Lahti.

Artikkelen er over tre år gammel

Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn-Hågen Krogh er laget som skal gå stafetten for Norge i den rekkefølgen.

Det er i tråd med det VG erfarte tidligere torsdag.

Norge nær historisk bragd: – Det ville vært overraskende

Ifølge Tor Arne Hetland er Johannes Høsflot Klæbo og Sjur Røthe de som er nærmest en plass på laget, skulle det oppstå sykdom.

Finn-Hågen Krogh går ankereetappen

Det har kun vært to stafetter verdenscupsammenheng denne sesongen. I franske La Clusaz vant Norge. Da spurtslo Finn-Hågen Krogh russiske Sergej Ustjugov, mens han i Ulricehamn lekte seg med Calle Halfvarsson på oppløpet.

Les også: Ren utklassing på stafetten: Bjørgen gikk Norge inn til VM-gull

– Hvordan vurderer du Finn på en sisteetappe i forhold til en Northug i toppform?

– Vanskelig å si, de har litt samme profilen begge to. Jeg tror nok kanskje det hadde blitt fem-fem (etter ti dueller), sier Hetland.

– Er Finn den samme gullgarantisten?

– Ja!, svarer Hetland kort.

– Martin (Johnsrud Sundby) har for sikkerhets skyld lovet han 30 sekunders forsprang, så han har litt å gå på i tillegg.

Kona Marieke: – Jeg er så utrolig stolt av Martin

Hetland tror ytterligere fire lag kan blande seg inn i kampen om det edleste metallet.

– Det er mange gode lag på start i morgen. Russland, Sverige, Finland.. Frankrike har ikke gjort noe som helst ennå, men er en «outsider», sier Tor Arne Hetland til VG.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

– Gikk Niklas (Dyrhaug) seg inn etter 15 kilometeren?

– Nei, han har vært på blokka hele tiden. Når du går på pallen på en 15 kilometer to dager før stafetten, er du selvskreven på stafetten.

Iversen falt og tapte medaljen: – Elendig av meg

– Intensjonen var at Emil Iversen skulle gå 15 kilometeren i starten, at han da gikk seg ut av laget er kjedelig. De som erstatter han gikk gode skirenn, svarer Hetland på spørsmål om vrakingen av Iversen.

– Hvor faller avgjørelsen om den ikke faller på oppløpet?

– Da faller den i smørebua.

Norge har vunnet alle stafettene i VM-sammenheng for herrer siden 2001. Da også i Lahti. Det er imidlertid første gang siden 2005-VM i Oberstdorf at ikke Petter Northug går ankeretappen for Norge.

Les også: Northug kaller vrakingen av Iversen for en skandale

– Ingen har mer erfaring enn Northug, har dere tatt med ham på råd eller har han kommet med noen innspill siste døgnet?

– Nei, jeg har ikke lest avisene i dag, så jeg har ikke sett noen råd fra Petter, sier Hetland til latter blant de fremmøtte.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Russland stiller med 21-åring

Andrej Larkov, Aleksandr Bessmertnykh, Aleksej Tsjervotkin og tremilsvinneren Sergej Ustjugov er herrene som skal i aksjon for Russland. 21 år gamle Tsjervotkin gikk også tredjeetappen da Krogh spurtslo Ustjugov i Ulricehamn tidligere i vinter. Stafetten blir hans første renn i VM.

Finland stiller med vinneren av herrenes 15 kilometer, Iivo Niskanen. Han går sammen med Sami Jauhojärvi, Lari Lehtonen og Matti Heikkinen. Vertsnasjonen har ikke offentliggjort endelig rekkefølge på løperne.

Sverige stiller med samme lag som endte 0,6 sekunder bak Norge i Falun: Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson.
– Vi skal slåss for medaljer, så får vi se hvor langt det rekker, sier svenskenes landslagssjef Rickard Grip.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder