TAKK FOR MEG: Celine Brun-Lie (til høyre) gir lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg en klapp under den individuelle sprinten på Falun-VMs første renndag.
TAKK FOR MEG: Celine Brun-Lie (til høyre) gir lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg en klapp under den individuelle sprinten på Falun-VMs første renndag. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Celine Brun-Lie (26) avslutter skikarrieren

Sprinteren avslører at hun har slitt med lungetrøbbel

LANGRENN

Celine Brun-Lie (26) bekrefter at hun gir seg som toppløper etter inneværende sesong.

Publisert: Oppdatert: 23.02.15 13:17

26-åringen fra Oslo har ikke lenger motivasjonen som skal til for å gå på en ny sesong som langrennsløper på toppnivå.

– Jeg gir meg etter den sesongen her, sier Brun-Lie til NTB.

Til NRK legger hun til at hun har slitt med helseproblemer de siste årene.

– Jeg har også noen lunger som ikke fungerer helt på topp, og som er en av grunnene til at jeg gir meg nå, sier hun til statskanalen.

Hun har aldri helt klart å finne ut av problemet.

– Det har vært tøft, det er aldri gøy å kjenne at man har mer inne, men at man ikke får nok luft og får gitt det man har. Det begynte for tre år siden, og siden har det gradvis blitt verre, forteller Brun-Lie.

Hun fyller 27 år i mars, men velger altså å tre ut av skisporet.

– Dette er noe jeg har tenkt på en stund, og nå føles det riktig å gjøre alvor av det. Jeg skjønner at det er spesielt å legge opp i så ung alder, og jeg kunne sikkert holdt meg på dette nivået i flere år, men nå er tiden inne for å gjøre andre ting enn å bare gå fort på ski, sier hun.

– Jeg gleder meg til mitt nye liv, men samtidig blir det veldig vemodig å ikke skulle se alle de fantastiske menneskene rundt landslaget hver helg lenger. Jeg har fått venner for livet, og kanskje kan jeg bidra litt inn mot smøreteamet ved behov i framtiden, sier hun.

Åtte år på toppnivå

Etter åtte år i skisirkuset er det altså slutt. Dermed ble 9.-plassen i Falun det siste vi fikk se av Brun-Lie i VM-sammenheng.

– Det er jo litt kjedelig at det endte slik, men jeg kan ikke gjøre annet enn mitt beste og det var ikke godt nok her i Falun. Jeg har slitt litt med lungene, men det er ingen unnskyldning, sier 26-åringen videre.

Hun regner med å gå de to sprintene i Lahti og Drammen før hun legger toppskiene på hylla. Njård-løperen har også et ørlite håp om å kunne gå 3-mila på hjemmebane i Holmenkollen.

Oslo-jenta har fått med seg fire verdensmesterskap i karrieren. Hun VM-debuterte med 11.-plass i Liberec 2009.

9. plassen i Falun er hennes beste i VM. I OL-sammenheng er sjetteplassen i Vancouver hennes bestenotering.

Uten rennseier

I verdenscupen har hun vært på pallen i sprint åtte ganger, men aldri vunnet.

Hun ble nummer seks i sprintverdenscupen i 2013 og ligger på 5.-plass før de to siste sprintene i Lahti og Drammen denne sesongen.

– Det er nok OL i Vancouver som er mitt beste minne rent sportslig, sier hun.

– Selv om jeg ikke har vært best – og vi nordmenn er ganske kravstore på hva som er å være god – så har jeg gjort mange gode prestasjoner. Jeg er fornøyd med min skikarriere, sier 26-åringen, som utdanner seg til sivilingeniør innen petroleumsfaget.

Her kan du lese mer om