Johaug til VG: - Norsk langrenn trenger Petter Northug

Langrennsdamene tror Northug går verdenscup og Tour de Ski

Heidi Weng til VG: - Petter har alt. Det er ikke så mange som har alt.

KVITFJELL (VG) Therese Johaug (27) håper Petter Northug (29) går verdenscup til vinteren, fordi norsk langrenn trenger Northug i god form.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Therese Johaug og resten av langrennsdamene er på samling i Kvitfjell. Tirsdag morgen løp de elghufs-intervaller, mens høsttåken lå over fjellet. En ting er sikkert: Therese Johaug er klar for en ny sesong i verdenscupen. Det håper hun Northug er også.

- Norsk langrenn trenger Petter Northug i god form, så jeg håper de blir enige og at han kommer til å gå skirenn til vinteren, sier Johaug og fortsetter:

- Utover det ikke tenkt så mye på situasjonen, det har pågått over så lang periode, det er så mye frem og tilbake at jeg nesten bare lukker ørene, og tenker: Det der får dem styre med selv, så blir det som det blir.

LANGT FORAN: Therese Johaug under elghufs-intervall i Kvitfjell tirsdag, resten av damelandslaget dannet baktroppen. Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

- Rart hvis Petter ikke går

Johaug forteller at de ikke har pratet så mye om Northug og landslagskontrakt innad i laget. I midten av september ble det kjent at Skiforbundet trakk tilbudet til Northug, og at han ikke får gå verdenscup siden han ikke skrev under på landslagskontrakten innen tidsfristen. Men partene er i en dialog, og forrige fredag møttes Skiforbundet og Northug på Gardermoen.

Les også: Northug drømmer om å intervjue Justin Bieber.

- Det blir rart hvis Petter ikke skal gå, men da er det dét valget han har tatt. Da får vi bare innfinne oss med situasjonen som den er. Han har et valg og det får han forholde seg til, sier Johaug.

Weng: - Petter har en ekstra greie

Heidi Weng er blid som høstsola, som dukket opp da tåken la seg, i Kvitfjell. Hun syns tiden går veldig fort til sesongstart. Det er bare to måneder til verdenscupstarten i Kuusamo i Finland.

- Jeg tror ikke det blir sånn at det blir verdenscup uten Petter, sier Weng.

- Hvilken av damene i langrennssirkuset er nærmest showpersonen Northug?

- Jeg tror ikke det er så mange som han, han har en ekstra greie som han er den eneste som har. Han viser følelser, han er en sprellemann og en showmann. Han kan være veldig stor i kjeften og han kan være veldig ydmyk og. Han har alt. Jeg tror ikke det er så mange som har alt, svarer Weng.

Ingvild Flugstad Østberg er klar for en ny sesong med et OL-gull fra 2014 og et VM-gull i lagsprint fra Falun i år med seg i bagasjen. Petter Northug tok fire VM-gull i Falun tidligere i år.

FERDIG: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Therese Johaug etter intervalløkten tirsdag. Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

- Jeg har tenkt at det ordner seg. Det er mest gøy når han er med. Det ordner seg nok, sier Flugstad Østberg.

Østberg: - Petter er et ekstra krydder

Det er bare drøye seks uker til nasjonal åpning på Beitostølen. Innen den tid må Northug signere landslagsavtalen.

- Det er et styr i mediene, og vi prater om det og tanker vi har rundt det. Men jeg er nesten overrasket selv over hvor lite vi prater om det, sier Flugstad Østberg og fortsetter:

- Det er mange som er viktige for verdenscupen, men Petter er en av dem, han veldig viktig for verdenscupen. Først og fremst fordi han er en veldig god skiløper. Og det han har gjort de siste årene. Han er et ekstra krydder på mange måter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder