Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Bjørgen redd seirer kan ryke i vekslingskaos

DÜSSELDORF (VG Nett) Marit Bjørgen avgjorde nok et renn, men klarte ikke å la være å irritere seg for vekslingkaoset i Düsseldorf.

  • Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Sammen med Ella Gjømle vant Bjørgen lagsprinten i Düsseldorf. Bjørgen smalt til på sin andre runde og etter dette rykket var aldri noen annen nasjon foran Norges førstelag.

Les også:Pølsa løp naken på oppløpet

- Jeg kjenner meg selv så godt at jeg ikke var redd for å gå for hardt, sier Bjørgen som selvsagt er superfornøyd med to seirer av to mulige denne helgen.

Men den norske langrenndronningen var irritert over én ting etter seieren søndag. I vekslingene var det veldig mye kluss og i verste fall kunne et lag som var blant de første inn, være blant de siste ut. Dette skjedde flere ganger både for damer og herrer i Düsseldorf søndag.

- Løperne som står og venter på sine som er bak oss ødelegger, og det er idiotisk. De kunne ventet med å gå ut, sier Bjørgen lettere oppgitt.

- Er dette noe det internasjonale skiforbundet bør reagere på?

- Det er mer snakk om sunn fornuft. De bør vente med å gå ut til de foran har vekslet, svarer Bjørgen VG Nett.

- Kan dette i verste fall avgjøre hvem som vinner slike lagkonkurranser?

- Det kan fort komme fall eller skje noe annet. Det er lite som skal til, sier Bjørgen.

Jentene gikk bare én runde på 830 meter i til dels smale passasjer. Faller man i forbindelse med den siste vekslingen, kan selvsagt dette avgjøre hvor seieren går.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder