SEIRET: Petter Northug (foran) går først over målstreken i Storlirennet søndag. Bak kjemper Emil Iversen (venstre) og Didrik Tønseth (høyre) om plassene bak skikongen. Foto: Jonas A.Holberg Trønder-Avisa

Northug knuste Iversen i spurten – så stakk han fra alt og alle

MERÅKER (VG) Petter Northug (31) rykket fra landslagskompisene Emil Iversen (25) og Didrik Tønseth (25) – og vant Storlirennet. Deretter stakk han rett til skogs.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Slik Northug dels har hatt for vane å gjøre denne sesongen. Både etter Norgescup-rennet og det lille Uglarennet før VM gjorde han det samme.

Husker du? Northug til skogs etter comebacket: – Han blir pissa på

Den gangen var han i «VM-modus» og slet med formen etter overtreningssmellen han pådro seg lenge før jul.

Denne uken har Northug vært i vinden av andre årsaker. 31-åringen kom med knallhard kritikk landslagssjef Vidar Løfshus torsdag. Dagen etter hevdet han at de hadde skværet opp, men skistjernen hadde åpenbart ingen planer om å snakke om hverken dagens renn eller noe mer om bråket med sin egen sjef da han var ferdig med konkurransen søndag formiddag.

Northug slo følge med trener Stig Rune Kveen ut av konkurranseløypene etter målgang i dag. 31-åringen ville ikke si ett ord til noen få medier etter seieren i rennet i den lille bygda Meråker i Nord-Trøndelag.

– Han er fortsatt lat, så han går femmila, sier Emil Iversen syrlig, om hvorfor Northug fortsatt hadde skiene spent på beina og ikke stoppet for noen.

Trener Kveen opplyser til VG at Northug vil være på plass under premieseremonien ved Meråker videregående skole litt senere i ettermiddag.

Lest denne? Northug kritiserer Løfshus – igjen: – Tråkket opp sin egen grav

ANDREPLASS: På Emil Iversen under søndagens Storlirenn. Foto: Jonas A. Holberg Trønder-Avisa

– Lateste jeg vet om

Regjerende Storlirenn-mester Iversen var litt bitter. Han klarte ikke å forsvare tittelen på hjemmebane i bygda hvor han er vokst opp, og havnet på plassen bak Northug.

Sammen med Northug og Didrik Tønseth utgjorde Iversen trioen alt handlet om under dagens konkurranse. De tre fikk tidlig en luke, men ifølge nordtrønderen bidro ikke fellesstartspesialist Northug med noen nevneverdig drajobb underveis. Han lå nemlig bak helt frem til det skulle avgjøres.

For da det gjenstod rundt 500 meter satte Northug inn en liten fartsakselerasjon før den siste motbakken. Det var mer enn nok til å hekte både Tønseth og Iversen av med ti-femten meter.

– Den lateste skiløperen jeg vet om, utbryter Iversen.

– Det var ikke noe hjelp å få. Det er skremmende, men sånn er det. Det var stort sett jeg som dro hele tiden, sier Meråker-gutten.

Inn i det relativt bratte oppløpet var det ingen som kunne ta igjen Northug. Han gikk over målstreken med noen sekunders margin på Iversen. Didrik Tønseth måtte ta til takke med tredjeplassen.

Les også: Aukland om konflikten mellom Løfshus og Northug: – Svært problematisk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder