FØLGER TRENINGSPLANEN: Therese Johaug trener som planlagt, mens hun venter på dommen fra Antidoping Norge etter den positive dopingtesten. Her er hun fotografert under en elghufs-økt, en form for intervalltrening, under en samling i Kvitfjell 27. september i år.

FØLGER TRENINGSPLANEN: Therese Johaug trener som planlagt, mens hun venter på dommen fra Antidoping Norge etter den positive dopingtesten. Her er hun fotografert under en elghufs-økt, en form for intervalltrening, under en samling i Kvitfjell 27. september i år. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Slik takler Johaug å vente på dommen

Trener to ganger om dagen

Går turer med hunden til kjæresten  

Planlegger for start i Kuusamo om 40 dager

Therese Johaug (28) har tøffe dager mens hun venter på dopingdommen, men hun holder det gående ved å følge den planlagte treningsplanen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Therese Johaug (28) trener som om hun skal starte i verdenscupåpningen i Finland om 40 dager.

Hun risikerer utestenging fra langrenn etter at hun testet positivt på det anabole steroidet klostebol, som hun skal ha fått i seg gjennom en hudkrem hun brukte under høydesamling i italienske Livigno i september.

Johaugs manager, Jørn Ernst, snakket med 28-åringen mandag kveld.

– Hun har det tøft. Hun er sliten. Det går opp og ned, sier Ernst til VG.

Lufter hunden til kjæresten

Hennes beste medisin er å trene som normalt.

– Hun trener to ganger om dagen, som normalt. Hun følger den treningsplanen som var satt før dette skjedde. Hun følger rutinene sine og gjør hverdagen mest mulig normal, sier Ernst.

Les også: Advokaten bekrefter: Therese Johaug fikk hele pakken.

Johaug trener i Oslo og har hatt treningsturer i Sørkedalen. I tillegg lufter hun hunden til kjæresten Nils Jakob Hoff, som har skaffet seg en valp.

Kjæresten var med Johaug da hun møtte pressen forrige torsdag, der hun fortalte om sin positive dopingtest. Han har vært til stor støtte for langrennsstjernen de siste ukene.

FULGTE MED: Nils Jakob Hoff er kjæresten til Therese Johaug. Her er han fotografert under pressekonferansen forrige torsdag, da Johaug fortalte om sin positive dopingtest. Foto: Terje Bringedal VG

Manageren forteller at det er godt for Johaug å trene, mens hun venter på en avgjørelse fra Antidoping Norge.

MANAGER: Jørn Ernst. Foto: Terje Bringedal VG

– Hun var på trening også før pressekonferansen torsdag. Det er ikke annet å gjøre enn å ta prosessen slik den er, Therese må avvente og se hva som skjer. Vi håper på en rask avklaring, sier Ernst og legger til:

– Men jeg ser jo på henne at hun er preget.

Tre advokater VG har snakket med mener Johaug står overfor et brutalt system nå. Advokat Morten Steenstrup mener at ikke en gang kriminelle blir dømt innenfor et system som det idretten har utviklet.

Vanskelige dager

Landslagstrener Roar Hjelmeset forteller at han har tett kontakt med langrennsstjernen.

– Therese har forberedt seg til sesongen siden 15. april. Hun er klar for Kuusamo hvis hun får lov, dersom saken blir raskt løst og hun ikke blir straffet. Therese er som en reserve som kan hoppe inn fra benken, sier Roar Hjelmeset.

Han bekrefter at Johaug har vanskelige dager. Men hun finner trøst i treningen. Den består i rulleski og løping, som er normalt for årstiden.

– Therese føler stor glede ved å komme seg ut. Hun synes det gjør livet lettere, sier Roar Hjelmeset.

I rykk og napp

Ikke alle øktene er like enkle å gjennomføre for 28-åringen mens hun venter på dommen.

– Therese trener daglig, men det er feil å si at det fungerer normalt. Det går i rykk og napp. Det er økter der hodet ikke er helt på plass. Men hun forsøker å gjøre det beste ut av det, sier Hjelmeset.

Johaugs advokat, Christian B. Hjort, sier til VG at hun opplever hverdagen som tøff.

– Hun har det tøft, men hun trener så godt hun kan, sier Christian B. Hjort.

Mandag bekrefter Therese Johaugs advokat, Christian B. Hjort, at landslagslege Fredrik Bendiksen ga Johaug hele pakningen til den omtalte kremen Trofodermin, og ikke bare tuben med salven.

Hektiske dager for advokaten

På spørsmål fra VG om Johaug skal i flere samtaler med Antidoping Norge for å forklare seg svarer skistjernens advokat:

– Det er ikke berammet. Men gjennomlesningen av hennes forklaring er noe vi skal gjøre med det aller første. I den sammenhengen vil det være korrigeringer og tillegg.

Han forteller om hektiske dager.

– Det er en sak som vekker enorm oppmerksomhet, sier Hjort.

– Er det stor pågang fra utenlandsk presse?

– Ja. Og ikke minst presse fra land som er store innenfor langrenn, svarer Christian B. Hjort.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder