Johannes Høsflot Klæbo viste VM-form med overlegen sprintseier

Johannes Høsflot Klæbo tok revansje fra VM-sprinten i nettopp Lahti for to år siden, da han utklasset Federico Pellegrino i sprintfinalen og sikret nok en verdenscupseier. Resultatene betyr også at sprinttrener Arild Monsen har et skikkelig luksusproblem før VM-uttaket.

les også

Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Lahti

– Det betyr at han fortsatt er verdens beste sprinter, kommenterte NRKs Torgeir Bjørn.

Pellegrino ble nummer to og Finn-Hågen Krogh nummer tre. Det ble aldri særlig dramatisk på oppløpet. Klæbo og Pellegrino var rekkefølgen i den siste svingen - den samme svingen som Emil Iversen for to år siden falt og mistet medaljen på VM-lagsprinten med Klæbo - og trønderen viste nok en gang sin enorme styrke på oppløpet.

Dermed seiler han opp som den kanskje største VM-favoritten i Seefeld om snaue to uker, sammen med Pellegrino og Sergej Ustjugov. Russeren gikk ikke sprinten i Lahti.

– Jeg sitter med en følelse av at Klæbo er litt raskere, og litt bedre enn de andre. Det er vanskelig å gjøre et så perfekt oppløp, kommenterte NRKs Torgeir Bjørn etter den første semifinalen - som Klæbo også vant.

Sprinten i Lahti er det siste uttaksrennet før VM-sprinten i Seefeld. Håvard Taugbøl ble slått ut i kvartfinalen, og det var trolig hans siste sjanse til å sikre en VM-plass, mens Erik Valnes og Sindre Bjørnstad Skar ble slått ut i semifinalen. Valnes blir dermed neppe å finne i VM-sprinten, han heller.

Eirik Brandsdal og Emil Iversen kvalifiserte seg derimot til sprintfinalen, og sprinttrener Arild Monsen har dermed en tøff oppgave med å velge ut de fire som får gå VM-sprinten. Klæbo og Bjørnstad Skar har ifølge NRK allerede fått beskjed om at de skal gå VM-sprinten, mens Brandsdal, Iversen og Krogh virker å kjempe om de to siste plassene.

– Det blir ikke noe enkelt uttak, sier Arild Monsen til rikskringkasteren - uten å overdrive.

Brandsdal tror på sin side at lørdagens fjerdeplass ikke holder til å få gå i Seefeld.

– Jeg var innstilt på at jeg måtte opp på pallen hvis jeg skulle få en plass på VM-laget, så da er det surt å bli nummer fire, sier han til NRK.

PS! Monsen sier til NTB at uttaket blir offentliggjort tidligst på tirsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder