Iversen med tirade mot mediene: - Det var pinlig

SEEFELD (VG) Lagsprint-gullvinner Emil Iversen (27) slo hardt tilbake mot kritikken han oppfattet at Johannes Høsflot Klæbo (22) og ham selv ble utsatt for etter gårsdagens tremil.

– Det var slakt og meninger om at jeg ikke burde gå, og ikke burde vært her i hele tatt. I går ble jeg irritert. Det var pinlig å gå her og bli slaktet for laguttak, slaktet for at jeg gikk og at jeg er dum i det hele tatt, sier Iversen til VGTV i pressesonen etter sprintstafetten i VM.

les også

Etter tremilsfiasko for Klæbo og Iversen: Vurderer å droppe VM-øvelse

Trønderduoen falt tidlig av på lørdagens tremil, som Sjur Røthe vant, og gikk «søndagstur» utover i løpet. Mange kritiserte uttaket og mente at Simen Hegstad Krüger, OL-mester i fjor, heller skulle gått.

– Jeg hadde en dårlig dag og ble mørnet. Selvsagt ga vi opp på skøytingen. Selv om mange var fryktelig usikre, har ikke jeg, Johannes, Arild Monsen (sprinttrener) eller Eirik Myhr Nossum (allroundtrener) tvilt et sekund. De som kan litt mer om langrenn enn journalistene som står her, har vært veldig trygge på at vi er det beste laget. Det har vært godt å ha dem i ryggen, sier Iversen.

Han gikk rett forbi den skrivende pressen etter å ha varslet på NRK at han kunne tenke seg å gi kritikerne fingeren:

– Korttenkt

På pressekonferansen nesten to timer etter målgang - med 30 norske journalister rundt ham på podiet inne på pressesenteret i WM Halle i Seefeld - fortsatte Meråker-gutten, riktignok roligere enn umiddelbart etter målgang:

– Det er utrolig at det går an å være så korttenkt, sier Iversen om kritikken.

– Jeg kan få forstå kritiske spørsmål, men etter gull og bronse og den laginnsatsen... Hvis noen mener jeg ikke var kvalifisert, blir jeg overrasket. Jeg vant NM-tremila og Johannes vant Tour de Ski, har herjet og er en mesterskapsløper, sier Iversen.

les også

Krüger-vraking får kritikk etter Klæbo og Iversens fiasko: - Skivebom

Iversen hevder at stemningen innad i laget er god - tross at noen må bli vraket. Og han er tydelig på at han hadde fortjent plassen på laget, fordi det har vært «ryddig og oversiktlig fra ledelsen».

På spørsmål om ikke debatt om et laguttak er bra for skiinteressen, svarer Iversen bekreftende, men gjentar at han mener akkurat gårsdagens uttak burde vært umulig å diskutere. Responsen er den samme når VG påpeker at kritikken primært gikk på om Norge foretok den optimale fordeling av løpere, gitt rennprogrammet i VM.

Se Iversens pressekonferanse her:

Spurtseier

Klæbo viste på lagsprinten - som han gjorde på torsdag - at han er verdens raskeste skiløper.

22-åringen har nå to VM-gull i tillegg til tre OL-gull, mens det var Iversens første mesterskapsgull. Svenske Victor Thorn, som var blant de som uttrykte skepsis til planen med å gå 30 kilometer dagen før sprintstafetten, ble forkjølt søndag morgen.

– Å stå over skirenn for å stå over enda flere skirenn, er i alle fall ikke lurt, sa Iversen og smilte.

– Fra min side, hadde dette gått skeis, ville det vært feil å bruke to karer som gikk i går. Iversen og Klæbo slo av farten i går for å spare seg til i dag, og fikk kritikk for det. Så vinner de i dag, sier Arild Monsen, sprinttrener.

les også

Russland-trener Cramer etter nederlaget: - Hater sprint!

Russland tok sølvet foran Italia. Sverige ble nummer fire.

Norge står nå med fem av seks langrennsgull til nå i VM.

Se spurten her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder