Ludvig (24) slo Northug og satte verdensrekord

Se langrennssprinterens rekordløp på VGTV

BISLETT (VG Nett) Ukjente Ludvig Søgnen Jensen (24) slo langrennsstjerner som Petter Northug - og satte verdensrekord på 100 meter skisprint.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Med tiden 11,56 gikk han helt til topps under showrennet på Bislett stadion mandag kveld.

- Det er kult, sier 24-åringen til VG etter å ha mottatt hyllest fra de rundt 6000 tilskuerne på Bislett stadion.

Northug røk ut i semifinalen og hadde følgende kommentar overfor NRK:

- Det gikk for fort, rett og slett. Jeg vet at jeg ikke er bra på 100 meter, og det ble parkering utpå der.

Selvsikker vinner

Søgnen Jensen har aldri hevdet seg i norgestoppen, og har heller ikke gått konkurranser på halvannet år. Likevel følte han seg sikker på seier før rennet.

- De fleste så nok på meg som en outsider, men jeg hadde en del nerver før start, for jeg så på meg selv som den store favoritten. Jeg bør slå disse gutta, sier mannen - som, ifølge biografien på FIS sine nettsider, har 70. plass i en sprintkvalifisering i Harstad som beste resultat i karrieren.

Bærums Verk-løperen har gjennom mye trening i vinter terpet den ekstremt raske sprintteknikken.

- Hvordan kunne du være så sikker på seier?

- Jeg kan presse tider som dette daglig og det skal litt til å slå meg da, sier han.

Taus stjerne

Petter Northug brukte god tid i garderoben etter sin opptreden på Bislett, men ønsket ikke å gi noen kommentarer han passerte pressekorpset på vei ut av stadion.

- Jeg orker ikke, sa langrennsstjernen og gikk sammen med manager Lars Gilleberg.

Timo André Bakken hadde verdensrekorden frem til i dag. Den ble satt under fjorårets renn på Bislett, dog under langt mildere forhold, og lød på 11,82.

Både Søgnen Jensen og svenske Teodor Pettersen slo Bakkens rekord tidlig - før førstnevnte klinte til med klar verdensrekord i finalen.

Andre krav

Vinneren tror dette er fremtidens langrenn.

- Det er noe galt når langrennsløperen som er best på femmil kan vinne en sprint. Jeg ser på dette som fremtidens sprintlangrenn, men det er ikke jeg som bestemmer, sier han.

- Dagens sprintlangrenn holder på i fire-fem minutter av gangen. Det stiller litt andre fysiologiske krav. Usain Bolt hadde aldri hevdet seg på 1500 meter i friidrett, liksom. Jeg tror det er en naturlig greie at jeg slår de andre på 100 meter, sier Søgnen Jensen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder