BLYTUNGT: Petter Northug gikk inn til 51. plass på 10 kilometeren under verdenscupen i Lillehammer 3. desember. Etter det har han ikke konkurrert. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Northug tilbake på startstreken lørdag

Petter Northug (31) går 15 kilometer friteknikk i norgescup på Sjusjøen. Da er det 50 dager siden han gikk sitt forrige skirenn.

 • Camilla Vesteng

Artikkelen er over tre år gammel

Northug skal teste formen lørdag og søndag denne helgen. Når han står på startstreken på Sjusjøen lørdag er det 33 dager til VM starter i Lahti.

VM-uttaket skjer 4. februar under NM på Lygna. Northug har friplass på sprinten og femmila som tittelforsvarer. Northug tok som kjent fire VM-gull i Falun for to år siden.

– Vi får flere svar på hvordan Petter responderer på trening etter helgen når han går NC og Uglarennet, skriver landslagstrener Tor Arne Hetland i en sms til VG.

Overtrent

VM-kongen fra Falun har ikke gått skirenn siden han dro hjem fra verdenscupen i Lillehammer, etter å ha fullført to av tre renn i begynnelsen av desember. Northug var overtrent.

– Jeg ser for meg at jeg går alt bortsett fra kombinert og hopp. Det kommer jeg ikke til å gå, sier Northug i et intervju publisert på sin egen TV-kanal tirsdag.

Les også: Northug tror han går alt i VM unntatt hopp og kombinert.

VM-KONGE: Petter Northug kunne henge fire gull rundt halsen etter at siste distanse var gått i Falun for to år siden. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Northug reiste til Sveits på et høydeopphold i forrige uke. Han har blant annet trent i St. Moritz. Nå er han altså comebackklar, på tredje øverste nivå. Norgescup er nivået under verdenscup og skandinavisk cup.

Også brødrene Tomas og Even er påmeldt til 15 kilometeren på Sjusjøen.

Går lokalt skirenn

Uglarennet er et lokalt skirenn i Trondheim arrangert av Byåsen IL. Herrer senior skal gå 15 kilometer klassisk. Petter Northug vant Uglarennet i fjor.

Northug er åpenbart ikke bekymret for VM-formen.

– Det var en som spurte meg om det (bekymringen) i desember. Da flirte jeg så fælt at jeg fikk vondt i magen. Det kan skje uhell og ulykker, men så lenge hjertet holdes i gang til mesterskapet skal jeg være i form, sa Northug til sin egen TV-kanal i går.

Så du denne? Ustjugov tror Northug blir VM-kongen.

Det er ikke mange muligheter igjen til å vise seg frem før VM-uttaket. Det er verdenscup med sprint og 30 kilometer klassisk i Falun neste helg (VM-femmila er friteknikk).

NM-programmet byr på 15 kilometer klassisk, sprint friteknikk og 30 kilometer med skibytte, i tillegg til stafett.

VM i Lahti starter med sprint torsdag 23. februar.

PS! Kommende helg er det også verdenscup i Ulricehamn i Sverige. Distansene er 10/15 km friteknikk lørdag og stafett søndag.

Mer om

 1. Petter Northug
 2. Ski-VM

Flere artikler

 1. Estil om «skogskongen» Northug: – Det var sånn med de gamle skikongene også

 2. Forbannet Northug vraket til verdenscuprenn: – Petter er totalt uenig

 3. Northug risikerer å bli vraket til hele Falun-helgen

 4. Her er Northugs VM-kriseplan

 5. Disse langrennsherrene er «VM-klare»

Fra andre aviser

 1. Northug gjør comeback til helgen

  Aftenposten
 2. Northug vraket til Falun: - Det har vært svært vanskelig

  Aftenposten
 3. Åpner for Northug-retur i Falun neste helg

  Bergens Tidende
 4. Åpner for Northug-retur i Falun neste helg

  Aftenposten
 5. Landslagssjefen mener Northugs trener snakker usant

  Aftenposten
 6. Landslagssjefen mener Northugs trener snakker usant

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no