SUKSESS: Landslagssjef Vidar Løfshus tok en selfie med resten av støtteapparatet etter at Norge vant nasjonscupen i langrenn suverent etter verdenscupavslutningen i Canmore. Nå vil han forlenge sesongen. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Vil forlenge sesongen – frykter ikke Tippeliga-konkurranse

Langrennssjef Løfshus: – Norsk fotball er vi ikke noe redd for

Mens Per-Mathias Høgmo vil starte Tippeligaen enda tidligere på vinteren, svarer langrennssjef Vidar Løfshus med å ville strekke langrennssesongen utover våren.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

At de to største idrettene i Norge i så fall vil bevege seg ytterligere inn på hverandres territorier, gjør ikke Løfshus bekymret på vegne av langrennssporten.

– Norsk fotball er vi ikke noe redd for, vet du, sier landslagssjefen til VG – med et smil.

Les også: Høgmo vil ha høst-vår-serie

Bedre snøforhold senere på vinteren

Snøforholdene i Europa er den viktigste årsaken til at trønderen mener at man hadde vært tjent med å starte verdenscupsesongen senere og heller holde på lenger. I år gikk det siste rennet 12. mars, den samme helgen som Tippeligaen ble sparket i gang.

ØNSKER LENGER SESONG: Vidar Løfshus, her i et VG-intervju fra Ski Tour Canada, synes det er for tidlig å avslutte verdenscupen i langrenn 12. mars. Foto: THOR-ERIK CLAUSSEN VG

– Jeg tror vi må se på når vi skal arrangere skirenn. I Europa er det fra midten av januar og utover at det er skikkelig gode snøforhold. Jo lenger vi venter med å sette i gang snøkanonene, jo mer klarer de å produsere. Det optimale hadde vært og begynt sesongen litt senere og trukket den lenger ut i mars og april. Men da er det også andre idretter som skal sendes på TV, sier Løfhus.

Likevel ser han ikke på konkurransen fra en Tippeliga som starter stadig tidligere som en trussel.

– Det er ikke det største problemet for oss. Det er alle sommeridrettene som begynner på TV som er det. Sykkelritt på sykkelritt begynner å rulle, så kommer friidrett, så begynner ditt og datt. Det er jo der først og fremst vi kan bli utkonkurrert.

– Så du synes ikke det gjør noe hvis Tippeligaen begynner å spise seg inn på helgene deres?

– Nei, det har jeg et veldig avslappet forhold til. Det er ikke det som er verste konkurrenten vår. Det er sendeplanene i Europa vi konkurrerer mot først og fremst. Der tror jeg ikke norsk Tippeliga har så mye de skulle ha sagt.

Les også: Løfshus tjener nesten tre millioner MINDRE enn Høgmo

– Fotball bare en mygg i forhold

– Norsk fotball blir bare en... Hvis vi (langrenn) bare er en myggidrett, så blir norsk fotball bare en mygg i forhold til det igjen, mener Vidar Løfshus.

Han synes det er rart at flere sentrale ledere i norsk fotball ønsker å starte Tippeligaen mens det fortsatt er vinter i Norge.

Les også: Eggen om Høgmo-utspill: – Har ingen hensikt

– Jeg er enig med Nils Arne (Eggen) i at du må spille fotball når fotballbanene er grønne.

Denne sesongen var det nasjonal langrennsåpning 13. november. Verdenscuppremieren gikk i finske Kuusamo siste helgen i november.

– Det blir et stress både i klubber og organisasjoner for å komme seg på snø allerede 1. november når det ikke er skiforhold. Det brukes masse penger og ressurser på det som jeg synes er unødvendig. Jeg tror ikke det er fremtiden for idretten vår, i hvert fall ikke sånn som klimaet endrer seg.

Les også: Seerrekord for NRK i Tour de Ski

Norsk Toppfotball frykter ikke konkurransen

– Jeg mener det hadde vært tidsnok å begynne verdenscupen første helgen i desember. Så kanskje ikke mer enn to verdenscuphelger før jul. Verdenscupen kunne ha sluttet rett over påske hvis påsken kommer så tidlig som i år, mener landslagssjefen i langrenn.

I stedet håper han i fremtiden at det kan bli konkurrert flere renn i påskevær i mars og begynnelsen av april.

Les også: Johaug får tyn for isbjørn-frykt i Canmore

Direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, frykter ikke en svekkelse av Tippeliga-produktet hvis verdenscupen i langrenn teppelegger flere TV-helger utover våren.

– Umiddelbart tror jeg ikke det. Når vi kommer utover våren er vi altetende. Da er vi interessert i både langrenn og fotball. I sum tror jeg både langrenn og fotball har en fordel av å øke kaken og at flere blir interessert i idrett. Litt konkurranse er aldri skadelig, sier Øverland.

Les også: Sundby mener Ustjugov var «tjukk i hodet»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder