Hovedinnhold

Giske sterkt provosert av Northugs pokerspill

NISO-leder Joachim Walltin til VG Nett: - Klart uenig med Giske

UTSPILL I POKERDEBATTEN: Trond Giske (til v.), her under en fremleggelse av næringsberedskapsloven tidligere i sommer, er kritisk til Petter Northugs pokerspill i Latvia under poker-NM (til h.). Foto: Scanpix / Robert Eik /VG
UTSPILL I POKERDEBATTEN: Trond Giske (til v.), her under en fremleggelse av næringsberedskapsloven tidligere i sommer, er kritisk til Petter Northugs pokerspill i Latvia under poker-NM (til h.). Foto: Scanpix / Robert Eik /VG
(VG Nett) Næringsminister Trond Giske (44) hudfletter skistjernen Petter Northug (25) for hans deltakelse i pokerspill utenlands.

Denne saken handler om:

- Ikke noe provoserer meg mer enn idrettsutøvere som reiser til Latvia for å spille poker, sa Giske under et seminar i Stavanger i går.

Utspillet fra næringsministeren kom med toppidrettssjef Jarle Aambø, Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen og flere fra Olympiatoppen til stede i salen.

Giske raste mot langrennsstjernen Petter Northug og andre som driver med pokerspill, som mange utenlandske spillselskaper har i sin portefølje, skriver Aftenposten.

- Spytter frivillige i ansiktet

- Når toppidrettsutøvere gjør det, spytter de titusenvis av frivillige i ansiktet, fortsatte ministeren.

Med støtte fra Høyre prøver Arbeiderpartiet å endre tippenøkkelen i favør idretten. Men som idrettens toppledere, vet Giske at det ikke blir mye igjen å fordele hvis nordmenn bruker pengene sine på utenlandske bettingselskaper.

- Når toppidrettsutøvere, flasket opp på den norske dugnaden, gjør dette, blir det helt feil. De skyter seg selv i foten.
Giske sikter til den norske idrettsmodellen, der bredden og lokalidretten sørger for at utøvere får et godt grunnlag, sier Giske til Aftenposten.

- Blir det mindre penger, må det stekes titusenvis av flere vafler, fortsatte Giske.

NISO-LEDER: Joachim Walltin. Foto: Frode Hansen / VG
NISO-LEDER: Joachim Walltin. Foto: Frode Hansen / VG

- Klart uenig

Leder i NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon) sier til VG Nett at Trond Giske burde holdt seg for god til å angripe Northug.

- Det virker veldig billig av Giske. Er det noen som har gjort mye bra for norsk idrett de siste årene, er det Petter Northug. Hva han gjør på ferie i 2011 burde være likegyldig for næringsministeren, sier Joachim Walltin som er klart uenig i Giskes utspill.

- Han må få ha sine egne meninger, men som de fleste i norsk idrett - og mannen i gata, er vi klart uenige med Giske, sier Walltin.

Generalsekretær Inge Andersen, som i fjor gikk ut og ba Northug om å trekke seg fra en pokerturnering i Monte Carlo understreket på seminaret at det er umulig å erstatte en «sponsor», altså Norsk Tipping, som understøtter idretten med 1,55 milliarder årlig.

- Billig retorikk

Ordstyrer på seminaret var Otto Ulseth, som er Petter Northugs talsmann.

- Jeg synes det er billig retorikk av Giske. Northug kommer fra lokalidretten, han bor i Mosvik og Meråker og ikke Monaco, og de 18 000 kronene han tjente i Riga var akkurat nok til å kjøpe et draktsett til Mosvika. Få har så mange fristelser som han, og jeg synes han takler det veldig bra. Han må ha et liv utenom idretten også, sier Ulseth.

PS! Petter Nortug reiser senere i juli til Las Vegas for å spille poker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport