Hovedinnhold

Fikk gullbeskjed av broren to dager før NM

*Broren til Johaug var skråsikker på gull etter hardøkt
*Bjørgen bommet med feste på skiene

LILLEHAMMER (VG) Therese Johaug (25) var i en klasse for seg da hun knuste konkurrentene og tok sitt 5. NM-gull i dag.

Denne saken handler om:

På 10-kilometer klassisk var Johaug ett minutt foran Heidi Weng som tok 2. plassen og 1,11 minutter foran Marit Bjørgen på 3. plass.

- Kanskje det beste vi har sett av Therese Johaug denne vinteren. Dette er helt utrolig, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn etter å ha sett oppvisningen til Johaug.

Klar melding fra broren

Hun kjente allerede på treningen på tirsdag at det stemte svært godt. Da gikk hun sammen med sin bror og meldingen fra han var klar etterpå.

- Han sa at fader nå går du fort. Han slet med å holde følge. Han sa det til mamma og pappa at hun kommer til å vinne på torsdag, sier Johaug og ler.

Hun antydet at Marit Bjørgen hadde dårlig feste og Bjørgen bekreftet også det senere. Selv hadde hun gode ski med godt feste og god glid.

- Jeg er usikker på om det er overskuddet jeg har hatt i det siste eller om det er god form. Jeg vet at Marit har vist god form i det siste og vært god på denne distansen hele tiden, sier Johaug.

Bommet med feste

- Jeg skulle hatt bedre feste i dag. Men det er en del av gamet og i dag var det to som var bedre enn meg, sier Bjørgen som mener det ikke går utover troen på formen under høydeoppholdet at hun var så langt bak.

De fleste trodde Bjørgen skulle skrive seg inn i historiebøkene med sin 17. NM-seier. Selv var Bjørgen usikker på formen før start på Birkebeineren skistadion i dag.

33-åringen har gjennomført halvannen uke med det hun kaller «bra trening» etter at magesmerter tvang henne til å droppe Tour de Ski.

Både Johaug og Bjørgen går bare denne distansen under NM. De drar nå til Seiser Alm i Italia for å trene i høyden og lade opp til OL i Sotsji.

Topp 6 på 10-kilometeren:
1. Therese Johaug
2. Heidi Weng +1.00,2
3. Marit Bjørgen+1.11,2
4. Astrid U. Jacobsen +1.24,1
5. Ingvild Flugstad Østberg +1.37,5
6. Kristin Størmer Steira +1.59,1

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport