Hovedinnhold

Lübbe tok Norges første Paralympics-medalje

Ann Cathrin Lübbe klarte ikke å forsvare gullet sitt i dressurridning fra Aten for fire år siden, men mandagens sølv i paralympics var god som gull for henne.
TOK GULL SIST: Ann Cathrin Lübbe vant gull i Aten. Denne gangen måtte hun nøye seg med sølv. Foto: Janne Møller Hansen
TOK GULL SIST: Ann Cathrin Lübbe vant gull i Aten. Denne gangen måtte hun nøye seg med sølv. Foto: Janne Møller Hansen

På hesten Zanko var det bare sørafrikanske Philippa Johnson som slo henne. Den sørafrikanske rytteren fikk 69,290 poeng, mens Lübbe endte på 68,516. Det var nok til å henvise australske Georgia Bruce til bronseplass med 0,258 poeng.

Dermed byttet Lübbe og Johnson plass på seierspallen fra Aten, men den norske jenta var på ingen måte skuffet over utfallet av konkurransen.

- Hesten min var faktisk lettere å ri nå enn under finalen i Aten. Derfor er jeg kjempefornøyd med dette resultat, sa hun etter at konkurransen i Hongkong var over.

Dermed ble det medalje til Norge ved første mulighet i årets paralympics. På den første konkurransedagen søndag, var det ingen norske utøvere som var med i øvelser der det ble kjempet om medaljer.

Også Sigurd Rui var med i mandagens finale i dressurridning i grad IV. Han endte på tiendeplass med 60,064 på hesten Nanof. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport