Hovedinnhold

Zlatan hyllet svensk fighterstjerne etter knockoutseier

* Vil ha ny tittelkamp mot verdenseneren Jon Jones: - Hvor du vil og når du vil

STOR FAN: Zlatan Ibrahimovic gjorde først jobben sin for PSG mot Bastia i går. Deretter så han på TV at Alexander Gsutafsson (t.h.) gjorde kort prosess med motstanderen i MMA-buret i London. Foto: AFP og PA
STOR FAN: Zlatan Ibrahimovic gjorde først jobben sin for PSG mot Bastia i går. Deretter så han på TV at Alexander Gsutafsson (t.h.) gjorde kort prosess med motstanderen i MMA-buret i London. Foto: AFP og PA
MMA-stjernen Alexander «The Mauler» Gustafsson (27) gjorde kort prosess med Jimi Manuva (34) i London lørdag kveld. Da vanket det hyllest fra Zlatan Ibrahimovic (32) igjen.

Denne saken handler om:

Dette er MMA:

  • Står for Mixed Martial Arts.
  • Er fullkontakts kampsport med mange forskjellige elementer fra blant annet boksing, bryting, kickboksing og brasiliansk jiu-jitsu.
  • Det er forbudt å gå MMA-kamper i Norge. Kampene foregår både i vanlige bokseringer og i såkalte bur med høye vegger – først og fremst for å beskytte utøverne fra å ramle ut av ringen.
  • Det kjempes som regel i runder som varer fem minutter. De fleste proffkampene består av tre runder, mens mesterskapskamper som regel er fem runder.
  • UFC er det største MMA-forbundet. Joachim Hansen vant i 2008 lettvektklassen i forbundet DREAM.
  • Simeon Thoresen ble første nordmann til å vinne en kamp i UFC i april 2012. Han tapte i september sin andre kamp, og gikk på et nytt tap i Chicago 26. januar 2013. Kort tid etterpå ble han fristilt fra UFC-kontrakten.

- Stort grattis Alex. Jeg er mer glad for din seier enn min match og rekord i dag. Beltet neste. Braaaaavo! skrev Zlatan via sin app «Zlatan Unplugged» lørdag kveld.

Da hadde han tidligere på dagen scoret sitt 226. mål som utenlandsproff, og det betyr ifølge Aftonbladet at han er tidenes svenske målscorer i utlandet. I tillegg serverte han en herlig hælpasning til Ezequiel Lavezzi som scoret de to andre målene i 3-0-seieren borte mot Bastia.

Likevel var det altså Gustafsson som fikk Zlatans oppmerksomhet lørdag kveld. Den svenske fotballstjernen har flere ganger tidligere gitt uttrykk for at han er en stor fan av fighteren Gustafsson. I forbindelse med den svenske idrettsgallaen i romjulen var Gustafsson den eneste svenske idrettsutøveren Zlatan ville trekke fram som fortjente hyllest.

Imponerte i tittelkampen

Så har da også 27-åring fått stjernestatus i hjemlandet og stor oppmerksomhet i MMA-verden etter den fantastiske tittelkampen mot Jon «Bones» Jones i september.

Jones, ranket som nummer én i verden uansett vektklasse, var storfavoritt foran møtet med Gustafsson.

Etter fem actionfylte runder vant Jones på poeng, men seieren var i beste fall meget knapp og mange mener at Gustafsson burde vunnet.

Nådeløs

I O2 Arena i London var Gustafsson tilbake i buret for første gang etter Jones-kampen, og motstander var ubeseirede Manuva som hadde 14 triumfer på merittlisten før møtet med «The Mauler». Etter en jevn førsterunde, så var Gustafsson nådeløs i den andre.

Han traff først med et kne som rystet motstanderen, og etter to knallharde høyre uppercuter gikk Manuva ned og dommeren stoppet kampen da Gustafsson fikk inn flere slag på motstanderen som ikke var i stand til å forsvare seg.

En jublende glad Gustafsson ble intervjuet oppe i buret etter seieren og hadde en klokkeklar hilsen til Jones:

- Jon Jones - hvor du vil og når du vil!

- Jeg vil bare møte ham, slåss og vinne, forklarte han på pressekonferansen etterpå.

DUKET FOR NYTT MØTE: Jon Jones (t.v.) og Alexander Gustafsson serverte en stor kamp i Toronto i september. Nå snakkes det om et nytt oppgjør i Las Vegas. Foto: PA
DUKET FOR NYTT MØTE: Jon Jones (t.v.) og Alexander Gustafsson serverte en stor kamp i Toronto i september. Nå snakkes det om et nytt oppgjør i Las Vegas. Foto: PA


Og nytt stormøte med Jones blir det etter all sannsynlighet. Spørsmålet er egentlig bare hvor, og så må Jones vinne sin neste kamp som er mot brasilianeren Glover Teixeira i Baltimore 26. april.

Stor i USA

Svenske MMA-fans håper nok på en ny tittelkamp i Stockholm, men UFC-president Dana White har tidligere sagt til Aftonbladet at Gustafsson nå er så stor at kampen trolig bør gå i Las Vegas.

- Selv om en slik kamp ville bli utsolgt i Sverige på kort tid, så er det kanskje et smartere trekk å ha den i Las Vegas ettersom Alexander også er blitt så stor i USA. TV-tidene blir bedre og pengene større, sa White til Aftonbladet tidligere denne uken.

Kanskje får Zlatan seg en tur til Las Vegas som Gustafsson-fan i sommer som et plaster på såret siden Sverige ikke kom seg til fotball-VM i Brasil...?

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport