Hovedinnhold

UFC-stjernen Jones kan få fire år: – Det er en dødsdom

<p>TITTELKAMP: Daniel Cormier (t.v.) og Jon Jones i aksjon i Anaheim i juli i år. Jones vant, men er nå fratatt seieren etter positiv dopingprøve.</p>

TITTELKAMP: Daniel Cormier (t.v.) og Jon Jones i aksjon i Anaheim i juli i år. Jones vant, men er nå fratatt seieren etter positiv dopingprøve.

Foto: Sean M. Haffey, AFP
Rivalen Daniel Cormier mener at UFC-stjernen Jon Jones' karriere er over om han får fire års dopingdom.

Denne saken handler om:

Jones (30) tok i juli tilbake tittelen i lett tungvekt etter å ha slått nettopp Cormier (38) i tredje runde - og fikk dermed tilbake tittelbeltet han ble fratatt i 2015.

Men onsdag kveld ga UFC Cormier tilbake tittelen etter at Jones avga en positiv dopingtest i forbindelse med stevnet.

Fått med deg denne? Brækhus til MMA-stjerne: – You are next

Nå risikerer Jones fire års utestengelse etter som han også  2016 ble dømt for brudd på dopingreglementet.

– Han må kjempe mot dette. Dette er en dødsstraff, sier Cormier ifølge ESPN.

– Hvis det skulle skje at han blir utestengt i fire år, så er det en dødsstraff.

Les også: Jones tok tilbake UFC-tittelen

Jones testet positivt for det anabole steroidet Turinabol. Han har benektet at han med viten og vilje har tatt noe ulovlig preparat.

Avgjørelsen fra UFC om å gi tittelen tilbake til Cormier ble tatt rett etter at California State Athletic Commission (CSAC) hadde endret endret resultatet av kampen fra teknisk knock out for Jones til en såkalt no-contest-kamp.

Cormier ville først ikke ta imot tittelen, men bestemte seg så for å akseptere tittelen, først og fremst av økonomiske grunner.

– Jeg snakket med CSAC og sa at «jeg tapte kampen». Det var hvordan jeg følte det.

– Dana White (sjefen for UFC, red.anm.) ringte meg i dag og sa at «hvis det er en no-contest, så har kampen aldri vært». Jeg svarte at «folk vil si at jeg jukset, at jeg bare fikk beltet. Jeg vil ikke ha denne tittelen». Men økonomisk er det en stor forskjell mellom det å stille som mesteren - sammenlignet med det å kjempe om en ledig tittel.

Les også: Nunes forsvarte UFC-tittelen

Jon Jones hadde et glitrende comeback i kampen mot Cormier.

– Verdens beste MMA-utøver er tilbake! Han har vært sårt savnet, sa MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG etter titteloppgjøret.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport