Hovedinnhold

Tungvektsbokseren Chisora kan utestenges for livtid

Dereck Chisora kan bli utestengt for livstid etter slåsskampen og bråket på pressekonferansen i München lørdag.

Det bekrefter generalsekretær Robert Smith i det britiske forbundet for proffboksing (British Boxing Board of Control).

- Selvsagt kan en utestengelse på livstid være aktuelt for denne bokseren. Vi i forbundet har flere muligheter til å gå til aksjon - det kan bli snakk om bøter, utestengelse for en viss tid eller rett og slett inndragelse av lisensen, sier Smith til BBC Radio 5 Live.

Chisora kom tilbake til London søndag kveld etter å ha måttet forklare seg for tysk politi om bråket på pressekonferansen etter VM-kampen mot Vitalij Klitsjko. Chisora truet, blant annet, med å skyte kontroversielle David Haye, som han var i direkte håndgemeng med i forbindelse med pressekonferansen etter kampen han tapte klart på poeng.

Det sto om VM-tittelen i World Boxing Council (WBC), men Chisora var ikke i nærheten av å true Klitsjko.

David Haye må også forklare seg til tysk politi om denne saken, men det britiske profesjonelle bokseforbundet kan ikke gjøre noe med ham, for Haye har ingen lisens. Han la offisielt opp i oktober i fjor, og han var i Tyskland som ekspertkommentator for en britisk TV-kanal.

- Når jeg kommer på kontoret må jeg snakke med styret i forbundet og med tysk politi. Vi må få klarhet i situasjonen, men at dette kommer til å få følger for Chisora anser jeg for å være sikkert, sier Smith.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport