Hovedinnhold

Svensk konfliktløser vil «banke» Brækhus

Anna Ingman. Foto: Aftonbladet
Anna Ingman. Foto: Aftonbladet
(VG Nett) Den svenske boksedronningen Anna Ingman har utdannet seg innen «Fred og konfliktløsing». Nå vil hun gi Cecilia Brækhus en solid porsjon juling.

Ingman (29) bekrefter at hun kan tenke seg en proffkamp mot den norske mesteren i løpet av et års tid.

- Jeg hadde ikke villet møte Cecilia dersom jeg ikke hadde en mulighet til å slå henne, men det kreves mye trening. Jeg har aldri gått mer enn seks runder før, sier Ingman til VG Nett.

VG Nett 14.03.09:Brækhus gråt etter seier

Det er ventet at Cecilia Brækhus først skal møte danske Vinni Skovgaard i en omkamp om mesterbeltene. I løpet av et år kan imidlertid ubeseirede Anna Ingman være bergensjentas motstander. Svensken sparret med Skovgaard før helgens storkamp i Kiel - og vet hva hun går til.

Bachelorutdannelsen fra universitetet i Umeå kommer hun imidlertid neppe til å få bruk for: Ingman har studert «Fred og konfliktløsing».

- Man må leke med den dyriske og instinktive siden i seg selv. Den er fantastisk - og jeg får den fram i ringen. Og det er jo ikke negativt, humrer Ingman til VG Nett.

Vil ikke la dommerne avgjøre

Hun fikk ikke sett helgens kamp mellom Brækhus og Skovgaard, men har hørt at den norske jenta bokset klokt og lurte Skovgaard til å være mer offensiv enn hun burde.

- Jeg er en helt annen type enn begge to. Det er ingen hemmelighet at jeg har mer killerinstinkt og at jeg slår hardere. Men da må man samtidig være smart når man møter en så smart bokser som Cecilia. Hvis ikke blir man kontret i senk. Det er sjarmen med boksing, sier sympatiske Ingman.

Og:

- Jeg synes ikke noe om at kampene mine avgjøres på poeng. Dommerne skal ikke få avslutte mine kamper, det skal jeg gjøre selv.

Hun tror en kamp mot Cecilia Brækhus kan være en realitet i løpet av et år.

- I vår skal jeg få mer rutine. Egentlig vil jeg jo spise opp motstanderne mine på fem sekunder, men når kampen går over ti runder, så må man være mer taktisk. God teknikk er viktig, men det er god kondisjon også. Uten kondisjon blir man sliten, og da glemmer man det taktiske også. Alt dette skal jeg jobbe med fremover, sier Anna Ingman.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport