Hovedinnhold

Suverene Brækhus tok ny tittel

SUVEREN SEIER: Cecilia Brækhus bokset sin første kamp på over åtte måneder i kveld. Motstander Cisneros var sjanseløs. Foto: Scanpix
SUVEREN SEIER: Cecilia Brækhus bokset sin første kamp på over åtte måneder i kveld. Motstander Cisneros var sjanseløs. Foto: Scanpix
(VG Nett) Cecilia Brækhus (28) malte amerikanske Victoria Cisneros (35) i senk, og kapret sitt tredje tittelbelte i Danmark i kveld.


Den hardtslående bokseren fra Bergen hadde fra før av beltene i weltervekt i forbundene WBA og WBC. Foruten disse ble det i kveld også kjempet om det ledige WBO-beltet i Herning i Danmark.

Den fighten vant Brækhus på en overbevisende måte. Hun tok alle ti rundene relativt klart, og var i realiteten aldri truet av Cisnaros.

- Dette var helt nydelig, jeg har savnet dette så vanvittig mye. Det er så deilig å være tilbake, sier Brækhus til Viasat etter over åtte måneder uten å gå kamp.

Les også: Brækhus skal forhindre «gatekamp»

I tillegg til WBO-beltet vil Brækhus sannsynligvis få sjansen til å bokse mot enda sterkere motstand senere i år - med dertil større pengesummer involvert.

Og drømmemotstanderen på sikt er amerikanske Holly «Hottie» Holmes, som regnes som verdens beste. Brækhus har følgende advarsel til Holmes etter kveldens maktdemonstrasjon:

- Hun bør komme veldig godt forberedt, for det skal jeg gjøre. Den kampen MÅ det bare bli noe av. Det er mange gode navn på blokken, men jeg håper den kampen kan bli en av de siste i min karriere.

VGD:Her kan du diskutere boksing!

Cisneros kom aldri i gang mot Brækhus i kveld, og måtte bruke all energi på forsvar. Likevel traff Brækhus jevnt og trutt med sine kraftfulle slag.

- Er du overrasket over at hun ikke gikk ned? ville Viasats reporter vite.

- Ja, litt overrasket er jeg. Hun kunne gjerne gått ned, men jeg visste at hun tålte mye. Hun har gått mot de aller beste, men har aldri gått ned, svarer Brækhus.

VGTV:Se intervju med Brækhus foran kampen her!

28-åringen fra Bergen hadde egentlig planlagt å gå litt defensivt ut de to første rundene. Dette endret seg imidlertid raskt da Cisneros ikke gjorde noe helhjertet forsøk på å angripe.

- Hun stusset litt i starten, så jeg bare kjørte på fra første stund. Det var nok fysikken min som skremte henne, sier Brækhus og flirer.

VG Nett fulgte kampen runde for runde:

* 10. runde: Brækhus vinner også den siste runden klart, blant annet med en tung høyre hook. Cisneros skal imidlertid ha ros for å ha stått på bena gjennom hele kampen.

* 9. runde: Cisneros avslutter runden med nærmest å løpe unna når Brækhus nærmet seg. Enveiskjøringen fortsetter, Brækhus har vunnet alle de ni første rundene klart. Bare en runde igjen nå.

* 8. runde: Brækhus fortsetter å male på, og tar også denne runden greit. Hun presser Cisneros inn i hjørnet gang på gang, og får inn tunge treffere.

* 7. runde: Brækhus får inn en suser av en upper cut, i tillegg til en solid hook. Ny soleklar runde til Brækhus igjen, men Cisneros nekter å gå i bakken.

* 6. runde: Cisneros ser mer og mer ustø ut nå, og får mye juling. Dette kan gå mot knockout.

* 5. runde: Cisneros så rystet ut ved to anledninger etter tunge treffere fra Brækhus. Enveiskjøringen fortsetter.

* 4. runde: Brækhus får inn flere solide kombinasjoner også i denne runden. Klar rundeseier til den norske bokseren. Cisneros forsøker å bokse tett, men Brækhus lar henne ikke komme innpå seg før hun deler ut jabber.

* 3. runde: Litt mer offensive takter fra Cisneros denne runden, selv om også denne runden går til Brækhus. Den norske bokseren får tilsnakk av dommeren for å ha slått til Cisneros etter at dommer sa «break».

* 2. runde: Ny klar runde til Brækhus, som blant annet fikk inn en meget god venstre hook på Cisneros. Brækhus styrer dette soleklart så langt, men Cisneros tåler mye.

* 1. runde: Klar runde til Brækhus. Bergensjenta får inn flere fine treffere på Cisneros, som overhodet ikke har kommet i gang offensivt.

* 20.36: Der er kampen i gang. VG Nett kommer med rapporter for hver runde.

* 20:32: De to er inne i ringen nå, og nasjonalsangene spilles.

* 20:28: Det er like før Brækhus og Cisneros entrer ringen i Herning nå. Denne kampen er kveldens hovedkamp i stevnet.

* 20.23: Det meldes nå at kampen mellom Brækhus og Cisneros er like rundt hjørnet.

Overfor VG Nett sa Brækhus før dagens kamp at hun - til tross for en tøff motstander - stoler på at hun skal være sterkest.

- Jeg er en mye bedre teknisk bokser og regner med at jeg skal klare å utbokse henne. Men hun er kjempetøff, og har møtt mange av de tøffe, sier Brækhus til VG Nett.

Hennes amerikanske motstander Victoria Cisneros er kjent for å være en skikkelig tøffing. Merittlisten (fem seire, åtte tap) ser riktignok ikke veldig imponerende ut, men 35-åringen fra Albuquerque i New Mexico har møtt mange av verdens aller beste boksere.

Før jul gikk hun blant annet i ringen mot Holly «Hottie» Holmes, som er regnet som verdens beste kvinnelige bokser, på svært kort varsel. Cisneros tapte, men holdt ut i alle ti runder.

- Hun er beintøff - det har jeg sett på opptakene vi har gått igjennom, er Brækhus` dom over kveldens motstander.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport