Hovedinnhold

Stjernefighter fridde i buret etter nattens seier

MEGET JEVNT: Ben Henderson (t.v.) og Gilbert Melenez var så jevne at nattens møte i San Jose ble avgjort med minst mulig margin. Foto: AP
MEGET JEVNT: Ben Henderson (t.v.) og Gilbert Melenez var så jevne at nattens møte i San Jose ble avgjort med minst mulig margin. Foto: AP
(VG Nett) Ben Henderson (29) gikk fem knalltøffe runder, og det var såpass jevn mot Gilbert Melendez (31) at dommerne var uenige om seierherren. Etterpå var tittelforsvareren sikker på én ting...

Denne saken handler om:

Dette er MMA:

  • Står for Mixed Martial Arts.
  • Er fullkontakts kampsport med mange forskjellige elementer fra blant annet boksing, bryting, kickboksing og brasiliansk jiu-jitsu.
  • Det er forbudt å gå MMA-kamper i Norge.
  • Kampene foregår både i vanlige bokseringer og i såkalte bur med høye vegger – først og fremst for å beskytte utøverne fra å ramle ut av ringen.
  • Det kjempes som regel i runder som varer fem minutter. De fleste proffkampene består av tre runder, mens mesterskapskamper som regel er fem runder.
  • UFC er det største MMA-forbundet.
  • Joachim Hansen vant i 2008 lettvektklassen i forbundet DREAM.
  • Simeon Thoresen ble første nordmann til å vinne en kamp i UFC i april 2012. Han tapte i september sin andre kamp, og gikk på et nytt tap i Chicago 26. januar i år.

For samtidig som store deler av publikum pep, fordi Melendes med minst mulig margin hadde blitt dømt som taper i en tett kamp, så satte Henderson seg ned på kne da han skulle gi seiersintervjuet oppe i buret.

Han vendte seg mot kjæresten Maria Magana og sa følgende:

- Jeg elsker deg! Jeg er ikke perfekt, og jeg har aldri vært det. Men du gjør meg lykkeligere hver eneste dag, enn noen mann har rett til å være. Jeg elsker deg¿ Vil du gifte deg med meg? spurte Henderson.

- Ja! var alt Magana klarte å si før de kysset og Henderson satte ringen på fingeren hennes.

Forhåndsanalyse: Tittelholder mot tittelholder

- Alle her vet, inkludert meg, hvor tøff Melendez er, sa Henderson om sin motstander før han igjen kom inn på sin kommende kone.

- Det er viktigere ting i livet enn fighting, og jeg må sørge for at hun blir hos meg for resten av livet, sa Henderson og så bort på kjæresten.

Henderson er en av de aller største stjernene i UFC-sirkuset, og kom på 7. plass da MMA-norway-redaktør satte opp en liste for VG over de ti beste aktive MMA-utøverne i februar.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DAMENES MANN: Ben Henderson koste seg imellom forloveden Maria Magana og sin mor Song Henderson etter nattens triumf. Foto: AP
DAMENES MANN: Ben Henderson koste seg imellom forloveden Maria Magana og sin mor Song Henderson etter nattens triumf. Foto: AP

I Fox Sports studio satt Chael Sonnen og Brian Stann som oppsummerte tittelkampen slik:

- Henderson vant kampen, men Melendes er ingen taper i kveld. Personlig mener jeg Melendez vant fordi jeg hadde han som vinner i de tre første rundene. Men jeg er glad jeg sitter her og ikke nede på dommersetene, for dette var veldig jevnt, sa Sonnen som skal møte Jon Jones neste helg.

Én av dommerne hadde 48-47 i favør Melenez, mens de to andre hadde samme sifre i favør Henderson.

- Jeg er også veldig glad jeg ikke er dommer. Jeg hadde de tre første rundene i favør Melenez, men ble overrasket da jeg så statistikken over totale slag og kan ikke se alt her fra studio. Jeg må gratulere begge fighterne med en stor kamp, oppsummerte Stann.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKUFFET IKKE: Gilbert Melenez (t.v.) debuterte i UFC med tittelkamp. I natt viste han hvorfor han fikk sjansen. Foto: AP
SKUFFET IKKE: Gilbert Melenez (t.v.) debuterte i UFC med tittelkamp. I natt viste han hvorfor han fikk sjansen. Foto: AP


Da programlederen antydet at det kanskje vil være på plass med et returmøte mellom Henderson og Melenez, så nikket både Sonnen og Stann samtykkende.

Uten UFC-tap

29 år gamle Henderson er fortsatt uten tap i sin UFC-karriere, og forsvarte altså tittelbeltet i lettvekt mot hardt kjempende Melenez som debuterte i UFC etter å ha hatt den samme tittelen i forbundet Strikeforce.

Det var en fartsfylt og svært spennende kamp mellom to fightere med et solid lager av tekniske ferdigheter. Begge jublet for seieren etter den femte runden, men to av de tre dommerne mente at Henderson hadde gjort nok til å forsvare beltet han vant mot

SOLID DEBUT: Gilbert Melenez depper etter tapet, men 31-åringen blir garantert å se i flere store UFC-kamper fremover. Foto: AP
SOLID DEBUT: Gilbert Melenez depper etter tapet, men 31-åringen blir garantert å se i flere store UFC-kamper fremover. Foto: AP

Frankie Edgar i februar 2012.

Skal møte Grant eller Maynard

Så spørs det nå hva fremtiden bringer fra Henderson. Mange mener det er på tide at han må møte Anthony Pettis igjen. Sistnevnte er den siste som har vunnet mot Henderson da de møttes til tittelkamp i organisasjonen WEC for to år siden. Kampen huskes kanskje best for «Matrix-sparket» til Pettis.

Men på pressekonferansen i natt avslørte UFC-president Dana White at han har andre planer for Henderson, og at det trolig blir kamp mot vinneren av oppgjøret mellom TJ Grant og Gray Maynard som møtes i buret 27. mai.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport