Hovedinnhold

Slik skal Brækhus bli legendarisk

MØTES I KVELD: Cecilia Brækhus (t.h.) møter Mikaela Laurén i Tyskland i kveld. Her er de to i går, fredag. Foto: Scanpix
MØTES I KVELD: Cecilia Brækhus (t.h.) møter Mikaela Laurén i Tyskland i kveld. Her er de to i går, fredag. Foto: Scanpix
BERLIN (VG Nett) Cecilia Brækhus (29) bokser i kveld sin hittil viktigste kamp i karrieren. Selv har hun staket ut kursen mot å bli verdens beste kvinnelige bokser.


- Jeg skal vise at jeg er den største, og det skal jeg gjøre ved å prestere over tid. Jeg har hatt perfekt timing i løpet av karrieren, og har tenkt til å fortsette å gjøre ting i riktig rekkefølge, sier Brækhus til VG Nett.

Hun startet med kickboksing tidlig i tenårene, og toppet det med EM- og VM-gull for amatører i 2003.

VG TV: Laurén går for knock out

- Jeg trengte nye utfordringer og det var naturlig å starte med amatørboksing. Det er noe estetisk og vakkert med boksing som alltid har fascinert meg, forteller Brækhus.

Lærte av VM-tapet

Hun gikk 80 kamper som amatør, og vant 75 av dem. Det sikret henne blant annet EM-sølv, EM-gull og VM-sølv.

- Jeg tapte VM-finalen i 2005 - rett og slett fordi jeg ble sliten. Det var mot ei russisk jente (Julia Nemtsova), som jeg hadde slått før og egentlig var bedre enn. Det tapet ga meg en lærepenge og har hjulpet meg til å komme mange hakk videre mentalt. Men det var helt forferdelig der å da, sier Brækhus.

Hun følte seg moden for proffboksing, og gikk sin første kamp i januar 2007. Totalt har hun gått 14 proffesjonelle kamper og vunnet alle.

- Da jeg ble en del av Team Sauerland og flyttet til Berlin så var det et perfekt tidspunkt for meg. Jeg var så klar for nye utfordringer og har funnet meg veldig til rette i Berlin i løpet av de tre årene jeg har vært her.

Les også: - Vanvittig å tenke på at jeg er kriminell i Norge

Ikke tid til familie

VG Nett spør henne om hvor langt frem hun ser. Brækhus er 29 år gammel, og kvinner i den alderen er godt vant med å bli konfrontert med den biologiske klokken som kanskje varsler et ønske om å slå seg til ro og stifte familie.

- Hehe - jeg tenker ikke på det. Jeg er veldig konsentrert om den jobben jeg har å gjøre her. Jeg er singel og kan ikke love noe til noen - det er boksingen som tar all min tid nå, sier Brækhus.

ISBLIKK: Mikaela Laurén og Cecilia Brækhus i går. Foto: Scanpix
ISBLIKK: Mikaela Laurén og Cecilia Brækhus i går. Foto: Scanpix

- Jeg har i alle fall en toårsplan. Nå skal jeg gå tøffe kamper over tid - jeg skal bevise at jeg kan holde meg på topp lenge og slå de beste.

SKAL møte "Hottie"

Hun forteller at dersom det blir seier i kveldens kamp mot Laurén, så blir det ny kamp i Danmark om allerede en måned. Eventuelle motstandere holder hun tett om.

- Når får vi se deg i kamp mot amerikanske Holly "Hottie" Holm?

Les også: Brækhus dropper gallakjolen

- Det er en av de få drømmene jeg har som ikke er oppfylt ennå. Jeg skal møte henne i ringen - det bare MÅ skje. Og hvis jeg fortsetter å slå alle de andre så kommer den kampen nærmere og nærmere. Jo mer oppmerksomhet jeg får, jo mer trykk vil det bli om at vi må møtes.

Holm er regnet som verdens beste kvinnelige bokser i weltervekt, og er stor stjerne hjemme i USA. Nå ryktes det at hun vil prøve seg i kampsporten MMA - det får Brækhus til å fnyse.

- Hun kan bare prøve seg - da skal jeg personlig dra henne ut av buret og opp i bokseringen igjen. Det er ikke snakk om at vi ikke skal møtes, ler Brækhus.

- For meg er det uansett bare boksing som gjelder. Jeg vet knapt hva MMA er for noe. Boksing har en dragningskraft og er veldig fascinerende med alt rundt og det som skjer i ringen. Det estetiske med boksingen skiller det fra all annen kampsport, sier Brækhus.

PS! Kveldens kamp kan du se på Viasat Sport kl. 21.00. Sendingen starter kl. 20.20.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport