Hovedinnhold

MMA-Foss med submission-seier i Dublin

Håkon «Døden» Foss (30) leverte en solid forestilling mot britiske Martyn Harris, og står nå med fire strake seirer i MMA-buret.

Denne saken handler om:

De to fighterne skulle etter planen møte hverandre for to uker siden i London, men Martyn trakk seg på grunn av sykdom.

Cage Warriors London: Jacobsen med imponerende knockoutseier

Men i kveld ble det kamp, og Foss bekreftet at han er en solid utfordrer i weltervektklassen i Cage Warriors – organisasjonen som rekrutterer mange fightere til UFC.

Se opptak av lørdagens Cage Warriors-stevne på Viaplay Fighting.

To minutter ut i den første runden fikk Foss til en herlig nedtagning av motstanderen, og på bakken var han tålmodig helt til «rear naked choke»-grepet satt. Harris klappet ut da det var gått tre minutter og 38 sekunder av den første av tre stipulerte runder.

Foss har nå fire strake seirer i MMA-buret, og viste at han har flere våpen på lager. De tre foregående kampene har han vunnet på knockout med slag og knær i første og andre runde, nå avgjorde han det altså på bakken.

– Jeg trenger én kamp til før jeg går for tittelen. Gi meg en tøff motstander først – jeg møter hvem som helst, sa Foss da han ble intervjuet oppe i buret.

– Jeg er sånn passe fornøyd. Jeg skulle gjerne hatt en knockout, men man må ta det man får, sier Foss med glimt i øyet til VG.

– Når får vi se deg i aksjon igjen?

– Jeg skal pushe på for å få kamp i Liverpool 1. april.

Alvorlig skadet

30-åringen trener til daglig sammen med profiler som Kenneth Bergh, Mohsen Bahari, Emil Meek, og Jack Hermansson på Frontline Academy i Oslo.

For noen uker siden fortalte Foss om to alvorlige skader som kunne ha kostet ham karrieren, men nå er han en av de virkelig spennende utfordrerne i Cage Warriors. Foss står nå med åtte seirer og tre tap i proffkarrieren.

MMA-Foss om nyreskaden: – Jeg hadde 2,5 liter blod inne i buken

– Jeg tror Håkon Foss er moden for veldig mye forskjellig, og Cage Warriors har nok funnet enda et fremadstormende navn i Foss. Fortsetter han slik så bli han nok et av de mest kjente navnene i Cage Warriors raskt. Håkon har kjempemye erfaring og klør etter å vise frem hvor god han er, sier en imponert Andreas Roaldsnes, redaktør i MMA-revyen, til VG.

I natt er det for øvrig UFC-stevne i Las Vegas, og tittelkamp mellom Tyron Woodley og Stephen Thompson. Se stevnet direkte eller i opptak på Viaplay Fighting fra kl. 04.00.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport