Hovedinnhold

Meek sørger over avdød trener: – Har mistet en «hjørnemann»

<p>OPPHOLDER SEG I USA: Emil Weber Meek, her avbildet i Oslo i 2016, fikk en tung beskjed på treningsleir i Las Vegas i går.</p>

OPPHOLDER SEG I USA: Emil Weber Meek, her avbildet i Oslo i 2016, fikk en tung beskjed på treningsleir i Las Vegas i går.

Foto: Mattis Sandblad, VG
Emil Weber Meek (29) har fått hjelp av blant andre MMA-trener Robert Follis (48) i Las Vegas de siste ukene. I går mottok den norske fighteren beskjeden om at Follis er død.

Denne saken handler om:

– Jeg gjennomførte en trening med ham på mandag. Så dukket han plutselig ikke opp på trening på tirsdag. Jeg sendte ham melding og spurte om alt var bra, sier Meek til VG.

I går kom altså sjokkbeskjeden om at Follis er død, og kjæresten hans, Myra Fukuno, bekreftet dødsfallet i en melding på sin Facebook-side.

– Plutselig leser jeg nyhetene om at han er død. Han virket veldig fornøyd og glad, og som trener var han oppmerksom og ga veldig mye av seg selv, beskriver Meek.

Dette bildet la Follis selv ut på sin Instagram-konto 9. desember. Fra venstre: Kenneth Bergh, Follis og Meek:

– Jeg kjente ham ikke veldig godt, men dette føles veldig rart. Vi har mistet en «hjørnemann», sier Meek.

Han har som vanlig med seg trener Thomas Rønning Formo til USA, i tillegg til blant andre treningskamerat Kenneth Bergh. Planen var også at Follis skulle være tett på nordmannen i de kommende ukene.

Follis har en fortid i teamet Xtreme Couture, og var også med å danne Team Quest. Han har jobbet tett med en fighter som Kevin Lee de siste månedene, og har altså tatt seg mye av Meek som lader opp til kampen mot nigerianske Kamaru Usman i St. Louis 14. januar.

Det blir Meeks andre kamp i UFC, over et år etter at han debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto. Usman er rangert som nummer 11 i weltervekt, og er favoritt mot den norske profilen.

Tidligere har Follis jobbet tett med tidligere bantamvektmester Miesha Tate. UFC-veteranen Matt Brown var blant dem som uttrykte sin sorg over Follis' bortgang i går.

Superstjernen Conor McGregors trener, irske John Kavanagh, kjente også Follis godt:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport