Hovedinnhold

Gastelums stjerneknockout stilnet UFC-publikumet i Brasil

<p>AVGJØRELSEN: Her treffer Kelvin Gastelum med et av venstreslagene som sender Vitor Belfort ned for andre og siste gang. Dommer John McCarthy stopper kampen ikke lenge etterpå.</p>

AVGJØRELSEN: Her treffer Kelvin Gastelum med et av venstreslagene som sender Vitor Belfort ned for andre og siste gang. Dommer John McCarthy stopper kampen ikke lenge etterpå.

Foto: Viaplay Fighting
Da amerikanske Kelvin Gastelum (25) klinket ned brasilianske Vitor Belfort (39) foran 14.000 hjemmefans i Fortaleza, ble det helt stille.

Denne saken handler om:

Mellomvektsoppgjøret toppet helgens «UFC Fight Night 106»-stevne i Brasil, og det ble en fartsfylt hovedkamp der Gastelum befestet sin posisjon som en meget spennende herremann. Han tok sin kanskje største seier i karrieren.

Forhåndsanalyse: Tøff odds for Gastelum i natt

Fort Belfort sin del var det nok bekreftelse på at en av de aller største profilene i MMA-sporten gjennom tidene ikke bør gå så mange flere kamper. Belfort fyller 40 år om kort tid, og har nå tapt fire av sine fem siste kamper – alle på knockout eller teknisk knockout. Hans to siste seirer har kommet mot en annen aldrende herremann, Dan Henderson.

Se opptak av stevnet  på Viaplay Fighting, og resultatene fra alle kampene på UFCs sider.

Gastelum var  av mange regnet som underdog på forhånd, og hjemmefansen hadde som vanlig tro på Belfort. Støtten Belfort fikk fra tribunene var enorm – brasilianerne er ekstreme når det kommer til det å støtte sine egne.

Men det hjalp Belfort svært lite. Han fikk store problemer med den lynraske venstrelabben til Gastelum, og måtte tidlig i kampen ned i kanvasen. Stemningen var enorm da Belfort på modig vis kom seg på bena igjen, men det tok ikke lang tid før det smalt igjen.

Slutt i første runde

Gastelum traff perfekt med en slagkombinasjon, og senket Belfort med en ny venstrejab. Dommeren stoppet kampen helt korrekt da Gastelum var over hjemmeyndlingen med flere slag. Da litt over ett minutt gjensto av første runde var moroa over.

– Jeg er trygg på at jeg har ferdighetene til å avslutte hvilken som helst kamp, og jeg er klar for neste oppgave. I juni vil jeg møte Anderson Silva, sa Gastelum etter kampen.

<p>VIKTIG SEIER: Kelvin Gastelum kan juble etter sin fjerde seier på sine fem siste kamper. Nå ønsker han seg et møte med Anderson Silva.</p>

VIKTIG SEIER: Kelvin Gastelum kan juble etter sin fjerde seier på sine fem siste kamper. Nå ønsker han seg et møte med Anderson Silva.

Foto: Viaplay Fighting

3. juni er det UFC 212 i Rio, og Gastelum ønsker seg altså en ny brasiliansk legende – i Brasil. Så gjenstår det å se om han får ønsket oppfylt.

Belfort ble også intervjuet oppe i buret etter et nytt tap, og det lot ikke til at han har planer om å gi seg med det første.

– Jeg har en kamp igjen i kontrakten min med UFC. Den vil jeg gjerne gå i hjembyen min Rio. Jeg vil gjerne ha en kamp på hjemmebane, sa Belfort.

PS! Neste UFC-stevne er i London førstkommende helg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport