Hovedinnhold

Laurén: - Brækhus var mye raskere enn jeg trodde

Den svenske jenta innrømmer at hun aldri var med i kampen

OSLO/ROSTOCK (VG Nett) Mikaela Laurén (34) var sjanseløs, men holdt ut til syvende runde mot Cecilia Brækhus (29). - Jeg var aldri med i kampen, sier hun etter nederlaget.

Etter å ha fått juling i alle rundene var det til slutt bare et spørsmål om tid før Laurén ville takke for seg. Og da Brækhus i den syvende runden dro til med en hard høyre uppercut og fulgte opp med en venstre sving var det natta for Laurén.

Hun kom seg opp på ni, men dommeren mente nok var nok 40 sekunder ut i den sjuende runden i VM-kampen i weltervekt i Rostock.

- Jeg ville fortsette - det ville jeg virkelig, sier Laurén ifølge Expressen og legger til:

- Jeg var aldri med i kampen. Jeg visste allerede etter de tre første rundene at dette ikke var min kamp.

VGTV: Se høydepunktene fra kampen her!
Les også: Brækhus-knockout etter søvnløs natt 

Hun hadde syv profesjonelle kamper bak seg før møtet med Brækhus, men fikk et brutalt møte med den norske boksedronningen. Den svenske jenta slapp aldri til med sin boksing, og måtte finne seg i at en aggressiv Brækhus traff henne med tunge slag både til kropp og hode helt fra første runde startet.

Den svenske jenta klarte heller ikke å holde guarden på plass, og etter hvert bar hun mer og mer preg av å ha fått veldig mye juling. Brækhus ledet klart på poeng da hun slo knockout på sin svenske motstander.

- Jeg kom aldri inn i denne kampen, og jeg må bare innrømme at Cecilia Brækhus var mye raskere og bedre enn jeg hadde forestilt meg. Jeg har innsett at jeg må utvikle meg mye mer før jeg kan slåss om en VM-tittel igjen, sier Laurén etter kampen.

Bildespesial: Se bildene fra kampen her! 

Aftonbladet slår fast at Laurén ble slått sønder og sammen i Tyskland lørdag kveld. Ifølge den svenske avisen sa Laurén følgende til sine trenere underveis i kampen:

- Hun er så utrolig rask.

Artikkelen fortsetter under bildet!

JUBLET: Brækhus kostet på seg et seiersglis sammen med treneren Georg Bramoski etter kampen. Foto: Scanpix
JUBLET: Brækhus kostet på seg et seiersglis sammen med treneren Georg Bramoski etter kampen. Foto: Scanpix


Cecilia Brækhus innehar nå mesterbeltene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organisation (WBO). Etter kampen fortalte den norske jenta om en søvnløs natt i Rostock foran den skandinaviske duellen.

- Jeg følte meg skikkelig tung, og jeg hadde så tunge ben at jeg måtte bli stående. Det var derfor jeg måtte ta den knockouten, sier Brækhus etter å ha tatt sin 15. seier av like mange mulige som profesjonell.

Protokoll: Gratuler Brækhus med seieren her! 

- Det var to veldig gode treffere som felte henne, og jeg merket at hun ble litt svimmel, men jeg er litt overrasket over at jeg vant på knockout, for jeg er jo ingen knockoutbokser, fortsetter boksedronningen.

FORNØYD: Brækhus poserte med sine belter etter kampen. Foto: Scanpix
FORNØYD: Brækhus poserte med sine belter etter kampen. Foto: Scanpix

Hittil er hun ubeseiret, og nå står hun med tre knockoutseirer på kamplisten sin. Etter kampen sa Brækhus til Viasat Sport at hun ikke tror det finnes en jente i verden som kan slå henne i bokseringen for øyeblikket.

- Det var rimelig greit. Jeg hadde full kontroll, sa Brækhus om duellen mot Laurén.

Les også: Brækhus dropper «gallakjolen» 

29-åringen fortalte til VG Nett før helgen at hun nå virkelig håper å få sjansen til å møte Holly «Hottie» Holm - jenta som regnes som verdens beste kvinnelige bokser i weltervekt.

- Det er en av de få drømmene jeg har som ikke er oppfylt ennå. Jeg skal møte henne i ringen - det bare MÅ skje. Og hvis jeg fortsetter å slå alle de andre så kommer den kampen nærmere og nærmere. Jo mer oppmerksomhet jeg får, jo mer trykk vil det bli om at vi må møtes, sa Brækhus til VG Nett før helgen.

Etter Laurén-kampen gjentok 29-åringen at hun ønsker å møte Holm - kanskje allerede neste høst, og da gjerne på den amerikanske jentas hjemmebane i Albuquerque.

Allerede om tre uker skal Brækhus i aksjon igjen i Herning i Danmark, og da skal hun igjen sette VM-titlene på spill. Motstanderen er foreløpig ikke klar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport