Hovedinnhold

Larsen slått ut av karate-VM

GULL PÅ HJERNEN: Steffen Larsen har ikke tenkt på stort annet enn karate-VM de siste månedene. Foto: Per Opsahl
GULL PÅ HJERNEN: Steffen Larsen har ikke tenkt på stort annet enn karate-VM de siste månedene. Foto: Per Opsahl
(VG Nett) Steffen Larsen dro til karate-VM i Paris for å hente hjem gullet, men det ble tap i første kamp.

Denne saken handler om:

Mot russiske Arthur Nadershin fikk Larsen det tøft i 75-kilosklassen. Han skulle egentlig gått en kamp tidligere på dagen, men vant på «walk over».

Nordmannen lå under 2-4 da kampen nærmet seg slutten, og etter å ha dyttet til russeren ble han diskvalifisert.

- Steffen hadde en god start, og fulgte planen 150 prosent. Da slakket han av ti prosent, og russeren ledet plutselig. Steffen liker ikke å jage. Da det gjensto fem sekunder, skubbet han russeren, og ble disket, men det hadde ingen betydning, sier landslagssjef Morten Alstadsæther til Rogalands Avis.

- Jeg ledet første halvdel av kampen, men Nadershin overtok initiativet og ledelsen. Jeg klarte ikke å utligne og tapte derfor kampen når tiden var ute, sier Larsen til VG Nett.

VGTV: Synger nasjonalsangen hver morgen

Larsen var svært offensiv i forkant av mesterskapet, og da VG Nett besøkte ham på Olympiatoppen var 29-åringen klokkeklar på at VM-gull var et realistisk mål.

- Jeg er skuffet og lei over ikke å gå videre, men marginene er så små og nivået er så høyt i VM. Jeg er best i Norden, men motstanderen min er best i hele Russland, sier Larsen.

- Jeg er høyst aktuell til neste EM i mai 2013 og er motivert. Nå legger jeg vekk skuffelsen og støtter mine lagkamerater videre i sine kamper, legger han til og kommer med følgende filosofiske betraktning etter skuffelsen:

- Vil noen unngå kritikk, så gjør intet, håp ikke og vær ingen...

Håkon Fjeldstad, Bettina Aldtadsæther og Maria Bruzell Roll er fortsatt med i mesterskapet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport