Hovedinnhold

Klemetsen skal hjelpe Brækhus-utfordrer

Lukkøye: - Brækhus, her må du passe deg!

SLÅR HARDT! Anna Ingman skal hjelpes til en tittelkamp av Ole Klemetsen (rådgiver) og hovedtrener Ulf Johansen (bak). Foto: TERJE ASPDAHL, spaniaavisen.no
SLÅR HARDT! Anna Ingman skal hjelpes til en tittelkamp av Ole Klemetsen (rådgiver) og hovedtrener Ulf Johansen (bak). Foto: TERJE ASPDAHL, spaniaavisen.no
(VG Nett) Nordmennene Ole Klemetsen og Ulf Johansen skal bygge opp den svenske bokseren Anna Ingman (30) til å ta VM-tittelen fra Cecilia Brækhus (27).

- Det er også svensk blod i familien min. Min oldefar het Klemet Olsson og kom fra Sverige. Det er klart jeg er norsk, Cecilia er norsk og jeg er patriot. Men nå skal jeg gjøre dette for Team Krageboen, sier tidligere storbokser Ole Klemetsen til VG Nett.

Heller ikke hovedtrener Ulf Johansen er redd for reaksjonene som eventuelt måtte komme.

- Jeg har ikke tenkt på det slik. Jeg vil ha et resultat før jeg gir meg som trener. Vi prøvde å få Cecilia, men det fikk vi ikke. Da kikket vi oss rundt og fant Anna, sier Johansen som føler seg sikker på at han skal gjøre svensken til verdens beste bokser i hennes vektklasse.

Brækhus tok tittelen

Det er bare noen få dager siden Brækhus vant lettweltervekt-tittelen til begge de to mest anerkjente forbundene i verden, WBA og WBC. Brækhus slo danske Vinni Skovgaard (28) sist. Brækhus skal nå bokse noen nye kamper, men i fremtiden tror Team Krageboen at Ingman er klar for den norske yndlingen.

- Brækhus, her må du passe deg! varsler Klemetsen.

Men først skal hun bygges opp til å bli klar, og det skjer på gymmen til Johansen i spanske Torrevieja. Klemetsen skal være rådgiver, og selv etter et par dager sammen på den spanske østkysten, har han dannet seg et klart bilde av hva de har og hva de skal få.

Artikkelen fortsetter under bildet

TRENER PÅ COSTA BLANCA: I Torrevieja har Ulf Johansen bygget opp treningsfasiliteter for proffboksere. Her er han (høyre) på joggetur med Ole Klemetsen og Anna Ingman ved stranden La Mata. Foto: TERJE ASPDAHL, spaniaavisen.no
TRENER PÅ COSTA BLANCA: I Torrevieja har Ulf Johansen bygget opp treningsfasiliteter for proffboksere. Her er han (høyre) på joggetur med Ole Klemetsen og Anna Ingman ved stranden La Mata. Foto: TERJE ASPDAHL, spaniaavisen.no

- Vi må jobbe mye med teknikken hennes, men hun er jævlig sterk og tøff. Utvilsomt sterkere enn Brækhus, og tilnærmet lik en guttebokser. Hun skulle ikke vært min dame, for å si det sånn, sier Klemetsen med et smil.

I forkant at tittelkampen mellom Skovgaard og Brækhus, sparret Ingman med den danske jenta. Ifølge Johansen herjet Ingman med Skovgaard og mente den danske jenta ikke orket mer enn et par-tre runder av gangen mot Ingman.

LEGGER OPP: Anna Ingman. Foto: Aftonbladet
LEGGER OPP: Anna Ingman. Foto: Aftonbladet

Sammenlignes med Northug jr.

Klemetsen utelukker ikke å sparre med Ingman ved en senere anledning når det nærmer seg et eventuelt skandinavisk slag mot Cecilia Brækhus. Johansen tror det kan skje om et års tid. Ingman har bare bokset seks kamper som profesjonell (vunnet alle), og dette er bare kamper på fire runder. En tittelkamp går over ti runder. Nå har riktignok ikke Ingman noen planer om å gå ti runder mot Brækhus.

- Jeg synes ikke noe om at kampene mine avgjøres på poeng. Dommerne skal ikke få avslutte mine kamper, det skal jeg gjøre selv, sa hun til VG Nett for et par dager siden.

Ulf Johansen føler seg sikker på at Anna Ingman kan nå helt opp som proffbokser.

- Anna skal bli best i verden. Alle har titler som de kaller verdensmester. Hun skal ikke bli verdensmester, men best i verden. I sin vektklasse, sier Ulf Johansen som liker å sammenligne Ingman med en norsk langrennsløper.

- Hun har vinnerskallen til Petter Northug jr.

PS: Team Krageboen støttes av forretningsmannen Tor Krageboen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport