Hovedinnhold

«Karate-Larsen» vil hedre sin avdøde mentor

(VG Nett) Steffen Larsen (28) mistet sitt store forbilde da mentoren og karateverdensmesteren Stein Rønning døde i 2008. Nå vil Larsen hedre Rønnings minne i «Norges beste fighter».

Denne saken handler om:

VGTV: Episode 5. «Nedtellingen»: Alexander Jacobsen og Steffen Larsen

Ti år gammel begynte Steffen Larsen i Stavanger Karateklubb og der knyttet han raskt et svært tett bånd til en helt spesiell læremester.

- Stein Rønning så noe i meg som jeg ikke så selv. Han hadde tro på meg som en fighter, sier Larsen.

Døde i 2008

Rønning er Norges eneste verdensmester i karate noensinne, og han bidro sterkt til at Larsen også utviklet seg til å bli en internasjonal profil. I 2004 tok Larsen EM-bronse.

Rønning døde etter kort tids sykdom i 2008 - bare 42 år gammel. Tapet av mentoren og forbildet fikk Larsen til å satse enda hardere på karate, og han flyttet etter hvert til Oslo for å få bedre sparringsmuligheter og oppfølging på toppidretssenteret.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DØDE BRÅTT: Stein Rønning (t.h.) døde etter kort tids sykdom for litt over fire år siden. Steffen Larsen har ikke glemt sin gamle læremester. Foto: PRIVAT
DØDE BRÅTT: Stein Rønning (t.h.) døde etter kort tids sykdom for litt over fire år siden. Steffen Larsen har ikke glemt sin gamle læremester. Foto: PRIVAT

- Offensiv

Nå er det store målet karate-EM i mai, men begynnelsen av året har Larsen brukt i Thailand for å være med på innspillingen av «Norges beste fighter».

Der møter han norske topputøvere med bakgrunn fra blant annet boksing, bryting, thaiboksing og jiu jitsu. De kjemper mot hverandre i et regelverk som er veldig likt det som praktiseres i MMA (Mixed Martial Arts).

- Andre utøvere har kanskje fordeler i forhold til MMA med tanke på regelverket i sin sport. Men jeg er spent på å se om jeg klarer å være offensiv med det jeg har fra karaten. Dette med at ett angrep eller én teknikk skal kunne være med å avgjøre situasjonen, sier Larsen.

VGTV: Slik er reglene i «Norges beste fighter»

I «Nedtellingen» på VGTV får du muligheten til å bli kjent med utøverne som skal delta i Viasat-serien med sendestart 27. februar.

Larsen skal blant annet kjempe mot bokseren Alexander Jacobsen om seieren i «Norges beste fighter». Hovedpremien er 250.000 kroner og en ettårig proffkontrakt i MMA.

VGTV: Episode 5. «Nedtellingen»: Alexander Jacobsen og Steffen Larsen

PS! Steffen Larsen har vunnet seks NM gull, 2 nordiske titler i tillegg til prestisjetunge Venezia Open og US Open.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport