Hovedinnhold

Lihaug bokser om ungdomstittel

Tim-Robin Lihaug (22) skal møte georgieren George Beroshvili (22) i kampen om WBOs «VM-tittel for ungdom» i København 29. november.

Denne saken handler om:

Dermed blir det et nytt steg i karrieren for den unge nordmannen som vant det helnorske oppgjøret mot Simen Smaadal klart på poeng i september.

SKAL BIDRA: Ole Klemetsen (t.v.) skal fortsatt bidra i teamet rundt Tim-RobinLihaug. Her er de avbildet i forkant av Lihaugs møte med Smaadal for halvannen måned siden.
SKAL BIDRA: Ole Klemetsen (t.v.) skal fortsatt bidra i teamet rundt Tim-RobinLihaug. Her er de avbildet i forkant av Lihaugs møte med Smaadal for halvannen måned siden. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Lihaug står med åtte seirer (fem på knockout) og ett tap så langt som proff, og får en rutinert motstander i Beroshvili (13 seirer, tre tap og to uavgjort) i Falconer Hall i den danske hovedstaden om en måned.

Billetnet.dk: Her kan du bestille billetter til boksestevnet

- Jeg gleder meg enormt. Det blir ti runder mot en solid bokser. Det blir en tøff utfordring, men det ser jeg bare frem til, sier Lihaug til VG.

Meget aktiv

Beroshvili har bokset hele åtte kamper bare det siste året, og blant annet tapt på poeng mot det tyske talentet Tyron Zeuge og den lovende russeren Umar Salamov som foreløpig er den eneste som har slått Beroshvili før tiden.

Planen til Lihaug og trener Ulf Johansen er også å få avsluttet kampen før de ti stipulerte rundene er fullført.

- Det er klart vi må prøve å få avgjort dette før full tid, fordi dette er en motstander som er farlig hele tiden. Jeg har studert ham veldig mye på internett, sier trener Ulf Johansen til VG.

- Det er ikke en verdensmester vi snakker om her, men det er virkelig et steg opp og han skal på ingen måte undervurderes. Han har en veldig spesiell stil der han hviler seg mye bak guarden og hopper inn med tunge slag, sier Johansen.

- Hvilke muligheter åpner seg med en seier her?

- Veldig mye, og det er en stor fordel å ha Team Sauerland i ryggen. Med en seier her blir rankingen i super mellomvekt mye bedre og Tim-Robin kan heve blikket. Det er klart det er gunstig å være i en slik posisjon dersom det snart blir boksing i Norge også, mener Johansen.

- Dette er en veldig stor mulighet for meg, sier Lihaug som trener på heltid hos Johansen i spanske Torrevieja.

Også tidligere proffbokser Ole Klemetsen er i med i teamet rundt Lihaug, og satt i hjørnet til det norske talentet da han møtte Smaadal for halvannen måned siden.

PS! Alexander Hagen bokser også i København 29. november. Cecilia Brækhus forsvarer sine fire VM-belter mot tyske Jennifer Retzke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport