Hovedinnhold

Møtte knockoutmaskinen på flyplassen i Nederland:

Brækhus: - Vi unngikk å havne i bråk

FREDERIKSHAVN (VG Nett) Cecilia Brækhus (30) fikk seg en overraskelse da hun skulle gå på flyet til Danmark og møtte motstander Anne-Sophie Mathis (35) i avgangshallen.

Denne saken handler om:

For da Brækhus ventet på flyet fra Amsterdam til Aalborg viste det seg at Mathis var på samme fly.

- Jeg var ikke forberedt på det, men det gikk greit og vi unngikk å havne i bråk, sier Brækhus til VG Nett og ler.

VGTV: - Lei alt pratet

Det er slett ikke uvanlig at stemningen er svært dårlig og anspent mellom to boksere som snart skal gå i ringen. Men både Brækhus og Mathis har vist respekt for hverandre, og de har da også møttes ved en rekke anledninger det siste året.

Derfor ble det også en høflig og avslappet seanse i Amsterdam.

- Jeg fikk meg en god latter da treneren hennes dro fram stoppeklokken og sa «fight», forteller den norske boksedronningen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BOKSER PÅ «HJEMMEBANE»: Cecilia Brækhus har fordel av at hun bokser på et stevne Team Sauerland arrangerer. Dersom oppgjøret mot Anne-Sophie Mathis blir jevnt vil det trolig vippe til den norske boksedronningens fordel. Her poserer hun sammen med trenerlegenden Ulli Wegner (t.v.), promotor Nisse Sauerland og motstander Anne-Sophie Mathis. Foto: Team Sauerland
BOKSER PÅ «HJEMMEBANE»: Cecilia Brækhus har fordel av at hun bokser på et stevne Team Sauerland arrangerer. Dersom oppgjøret mot Anne-Sophie Mathis blir jevnt vil det trolig vippe til den norske boksedronningens fordel. Her poserer hun sammen med trenerlegenden Ulli Wegner (t.v.), promotor Nisse Sauerland og motstander Anne-Sophie Mathis. Foto: Team Sauerland

Sugen på kamp

Hun har nettopp ankommet Frederikshavn foran lørdagens gigantkamp mot knockoutmaskinen Mathis. 22 ganger har den franske veteranen slått motstanderen ut før full tid. Totalt har hun vunnet 26 av sine 28 proffkamper i boksing.

Da de to møtte pressen på Arena Nord i Frederikshavn i ettermiddag så var det ikke så mye oppsiktsvekkende de hadde å fortelle. Både Mathis og Brækhus er glade det snart er slutt på snakket og tid for å bokse.

Les også: Får viktig støtte fra trenerlegende

- Jeg er egentlig lei alt pratet nå. Jeg har vært skjermet for mye siden jeg har oppholdt meg i Berlin de siste par ukene, og det har vært ekstra lang ventetid på denne kampen. Vi skulle egentlig bokset og vært ferdlig i mars, sier Brækhus.

Tar hensyn til knockoutstyrken

Vinneren av lørdagens kamp blir av de fleste å regne som verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse - selv om teamet rundt amerikanske Holly Holm vil hevde noe annet.

- Kan Mathis komme med noe som overrasker deg på lørdag?

- Hehe, nei. Hvor mye kan en bokser forandre seg på tre måneder. Jeg har studert henne masse og vet veldig godt hva hun står for nå.

- Betyr det at du vil bokse som du pleier og ikke ta så mye hensyn til hvem du møter?

- Det er både og. Jeg må jo ta litt ekstra hensyn til at hun har en voldsom slagstyrke. Vi har justert taktikken litt etter det.

Mathis tapte ufortjent på poeng mot Holly Holm i juni - samme motstander hun slo en brutal knockout på i desember i fjor. 35 år gamle Mathis avviser at hun vil legge opp dersom det blir tap mot Brækhus.

- Nei, jeg har ikke mange år igjen av karrieren. Men jeg ønsker å gå flere kamper før jeg gir meg, sier Mathis til VG Nett.

PS! Kampen sendes direkte på gratiskanalen Viasat 4 lørdag kveld. Sendingen starter kl. 19.55 og Brækhus-kampen starter etter planen kl. 22.30. Du kan også se stevnet på Viaplay.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport