Foto:

Brækhus: - Jeg så at hun hadde fått mer enn nok juling

Bokseekspert Erik Nilsen: - Cecilia stadfester at hun er verdens beste bokser

Mia St. John: - Jeg visste at hun var tøff, og jeg visste hva som ventet meg

FREDERIKSHAVN (VG Nett) Cecilia Brækhus (31) lekte seg med Mia St. John (45) og tok sin sjette knockoutseier i karrieren da dommeren stoppet kampen i tredje runde.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Det ble en enkel kveld på jobben. Hun ga opp i første runde og skjønte at løpet var kjørt. Jeg så at hun hadde fått mer enn nok juling. Kampen kunne vært stoppet i andre runde, sier Brækhus til VG etter kampen.

Hun var godt fornøyd med å ha utklasset St. John i ringen i kveld, og håpet at drømmemotstanderen Holly Holm hadde fått med seg kampen.

- Dette var et signal til hele verden. Men først og fremst til henne. Mia St. John sa at hun ble overrasket over hvor hardt jeg slo, og sa at jeg slo hardere enn Holly Holm. Hun har gått ti runder mot Holm, poengterer Brækhus.

VGTV: Se høydepunktene fra kampen

Klasseforskjell

Det var klasseforskjell på Brækhus og St. John fra første sekund lørdag kveld, og 45-åringen var rystet flere ganger før hun ble stoppet av dommeren da det gjensto 20 sekunder av den tredje runden.

Etter flere harde treffere gikk dommeren imellom og sørget for at Brækhus vant på teknisk knockout.

BEHOLDT BELTENE: Cecilia Brækhus. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Sportslig sett var det ikke det største utfordringen. Jeg trodde det skulle være litt mer motstand i henne. Jeg ble litt overrasket over hvor lett det ble. Det er min raskeste avgjørelse i karrieren, sier Brækhus.

Bildespesial: Se VG-fotografens bilder fra kampen

- Total dominans

Etter matchen fikk Brækhus skryt fra bokseekspert Erik Nilsen.

- Cecilia stadfester at hun er verdens beste bokser. Ingen i verden kan slå henne i den formen hun er i nå, sier han til VG.

Cecilia Brækhus har nå vunnet alle sine 22. proffkamper og er fortsatt innehaver av VM-beltene i WBA, WBO og WBC i weltervektklassen.

- Det var en total dominans av Brækhus som utbokser rutinerte Mia St. John. Som det ble sagt på forhånd så var dette en motstander i svakeste laget, men Brækhus gjør den jobben hun skal, fortsetter han.

Tar ferie

Brækhus forteller at hun har jobbet hardt opp mot kveldens kamp, og at hun derfor innvilger seg en liten ferie nå før hun tar opp treningen for fullt igjen. Målet hennes i år er å få gått fire kamper.

- Jeg kan ikke vente syv måneder til neste kamp. Jeg har opparbeidet meg et bra internasjonalt navn, men må gjøre en jobb utenom ringen også. Denne kampen var en del av det, sier hun.

Brækhus krysser fingre for at hun endelig skal få bokset drømmematchen mot Holly Holm.

GOD STEMNING: Cecilia Brækhus og Mia St. John etter kampslutt. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Nå vil jeg ha de beste av de beste. Jeg er råsterk og blir bedre og bedre for hver kamp. Det blir jo verre og verre for Holly Holm desto lenger hun venter, sier hun.

- Men det er andre kandidater også. Layla McCarter er en av dem. Det er også svenske Frida Wallberg.

VGTV: Brækhus-motstander mener proffboksing burde være ulovlig

Ville gitt seg

Mia St. John er sikker på at Brækhus kommer til å slå Holm dersom de to virkelig får møttes i ringen.

- Dersom de kan møtes på nøytral grunn, og med nøytrale dommere, vinner Cecilia, sier hun til Viasat.

St. John innrømmer at hun fikk juling av den norske jenta i dag, og forsikrer om at hun selv ville ha kastet inn håndkleet om ikke dommeren hadde stoppet kampen.

- Jeg visste at hun var tøff, og jeg visste hva som ventet meg. Men i tredje runde skjønte jeg at jeg ikke ville klare å holde hele veien, sier 45-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder