LANG VEI: Emil Weber «Valhalla» har fortsatt en lang vei å gå før han kan debutere i UFC. I mellomtiden trener han, som her på Frontline Academy i Oslo sentrum. Foto: Mattis Sandblad VG

MMA-Meek om mistankene: – Har aldri testet positivt og kommer aldri til å gjøre det

Men fighteren skjønner at noen tror han har dopet seg

Emil Weber Meek (28) har signert en sponsoravtale som gjør at han omsider tjener «en skikkelig årslønn» på idretten sin. At han måtte utsette UFC-debuten på grunn av dopingregler stopper ikke 28-åringen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Meek skulle egentlig ha debutert mot Jessin Ayarin i Hamburg sist helg, men måtte trekke seg fra kampen i overenstemmelse med UFC-ledelsen.

TRENER FOR FULLT: Emil Weber Meek kobler av med et par alternative øvelser på Gym Ila Oslo. Om tre måneder er han omsider klar for å debutere i UFC. Foto: Per Opsahl, VG

– Jeg ble for ivrig og takket ja til matchen uten å ha snakket med legen min. UFC er under verdens strengeste anti-doping forbund (USADA, red. anm.), og mange vanlige medisinske behandlinger kan gi utslag på testene deres. Derfor tok vi ikke sjansen på å fighte. Nå har jeg en standard testperiode på fire måneder der jeg blir testet av USADA, sier Meek til VG.

UFC-ekspert spår viking-suksess for Meek

– Så du har blitt testet av USADA nå i det siste?

– Ja, det har jeg.

Mannen han egentlig skulle møtt sist helg, Jessin Ayari, sa forrige uke følgende til Nettavisen om at Meek hadde trukket seg:

– Emil har jo en veldig sterk kropp - den ser nesten litt unaturlig ut.

Han la også til:

– Med det nye testprogrammet må man være mye mer forsiktig. Det finnes medisiner som også står på USADA-listen. Man tenker på steroider og slike ting, men det kan være hva som helst.

Hovedpersonen selv omtaler saken som kjedelig, men understreker at han ikke har noe å skjule.

– Føler du at folk mistenker deg for å ha vært dopet?

– Jeg skjønner at noen mistenker meg for doping, men jeg har aldri testet positivt og kommer aldri til å gjøre det, slår Meek fast.

Youtube: Se intervju med Meek der han snakker om blant annet «dopingsaken»

På besøk i Senkveld

Til tross for nedturen med den utsatte UFC-debuten har det vært et fantastisk år for Meek. Det toppet seg da han på overlegent vis knuste den brasilianske verdensstjernen Rousimar Palhares i mai. Kort tid etterpå var han enig med UFC om en kontrakt, og han har skaffet seg et navn i MMA-verden.

MMA-Meek feiret UFC-kontrakten med deltagelse i realityserie

Hjemme i Norge har Meek vært en av de mest profilerte MMA-utøverne de siste årene, og interessen rundt 28-åringen er stor. Torsdag kveld var han med på innspillingen av Senkveld som sendes kl. 22.15. i kveld.

– Nå har du vært på God Morgen Norge og Senkveld dette året - tolker du det slik at MMA er i ferd med å bli stuerent i Norge?

– I min verden har det alltid vært stuerent, men nå mer enn noen gang før. Det er deilig å vite at flere og flere nordmenn vet hva MMA er. Som jeg har sagt før, målet mitt er å få hele verden til å vite at Norge har utøvere i verdensklassen og få hele Norge til å vite hva MMA er, sier Meek.

Han fikk i oppgave å slenge litt rundt på Senkveld-programleder Harald Rønneberg.

– Er han et MMA-talent?

– Nå prøvde jeg vel egentlig ikke å lære han noe, men jeg bare viste han et par koselige teknikker. Han var rolig i dårlige situasjoner, det er jo en bra egenskap. Kanskje hvis han begynner på MMA Trondheim eller Frontline så blir det saker, spøker Meek.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KNUSTE BRASILIANER: Emil Weber Meek jubler etter å ha knocket ut Rousimar Palhares i organisasjonen Venator i mai. Foto: Kristian Skogmo

Han kan også feire at en solid avtale er skrevet under med bettingselskapet Betsafe som har oppgradert den gamle avtalen og signert for to nye år med langt bedre betingelser.

– Dette betyr at jeg endelig kan legge hvert eneste fiber i kroppen min til å bli best og vinne kampene jeg skal gå. Jeg trenger ikke lenger bekymre meg for husleien og over-trekte kredittkort som skal betales eller ta ekstrajobber. Jeg har blitt en fulltidsproff, sier Meek i en pressemelding som ble sendt ut tidligere i uken.

Etter det VG erfarer er den nye avtalen verdt i overkant av en halv million kroner i året.

PS! Meek er klar til å gå kamp igjen etter 3. desember - da har han vært igjennom den fire måneders testperioden i USADA. Desember er en måned da UFC foreløpig bare har satt opp stevner i USA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder