LEGENDE: Tyske Arthur Abraham (til venstre) er en legende på vei nedover. Norske Tim-Robin Lihaug kan være på vei mot noe stort. 16. juli møtes de i Berlin. Foto: Alexander Heinl, EPA

Brækhus om Lihaugs motstander:
– Jeg så at han ble sliten og lei

Sauerland mener det er Abrahams siste sjanse

Cecilia Brækhus sier at Tim-Robin Lihaug (23) «greit» kan utbokse Arthur Abraham (36).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Onsdag var det pressekonferanse foran møtet mellom dem i Berlin den 16. juli.

– Jeg trente med Arthur i syv år og så hvordan han gikk fra å være én av de råeste i boksesporten til å bli en sliten og lei bokser, sier Brækhus til VG.

– Jeg ønsker ikke å se Arthur tape, han og Ulli Wegner er jo fra det gamle teamet mitt. Men Arthur er bare lei og drar karrieren ut så lenge han kan nå. Men det er på tide for en sulten ung fighter å få sjansen.

– Jeg så den siste kampen til Arthur. Tim-Robin kan greit utbokse ham.

Promotor Wilfried Sauerland antyder at kampen mot Lihaug er Abrahams siste sjanse:

– Hvis han skulle tape igjen, blir det veldig vanskelig for ham å komme tilbake, sa Sauerland på pressekonferansen onsdag.

Les også: Poengseier for Lihaug.

Også Abrahams trener Ulli Wegner var klar:

– Vi må vinne.

Cecilia Brækhus sier det slik:

– Man skal ikke undervurdere Arthur, men jeg tror Tim har en sjanse hvis han bokser opp mot sitt beste. Så kan vi huske Arthur for den fantastiske bokseren han en gang var. Husk at Tim er fra Sotra i Bergen, vi heier på ham.

Les også: Lihaug fant helt tilfeldig sin nye trener.

Hun husker godt Arthur Abraham fra storhetstiden:

– Arthur kunne vært like stor og populær som Klitsjko, men suksessen gikk ham helt til hodet. For noen år siden var han en av de største i Tyskland. Vi reiste mye rundt sammen, og det var ville tilstander der han kom. I Armenia var han nesten en gud. Han er fremdeles stor i Tyskland, men det siste kampene hans har vært vonde for fansen.

Les også: Brækhus ypper opp til svenskebråk

Abraham er ubeseiret i mellomvekt, men har de siste årene tapt noen kamper i super mellomvekt der han nå skal møte Lihaug foran 10.000 tilskuere i Max Schmeling Halle i Berlin. 36-åringen tapte alle rundene mot Gilberto Ramirez i Las Vegas i april.

Selv var Arthur Abraham ganske klar på onsdagens pressekonferanse:

– Nederlag er noe jeg ikke tenker på.

Tim-Robin Lihaug har 16 kamper som proff. 15 av dem er vunnet. Nå skal han opp mot veteranen som går under navnet «King Arthur», og har gått over 20 VM-kamper i bokseringen. Oppgjøret er ikke kveldens hovedkamp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder