MÅ VENTE PÅ DEBUTEN: Emil Meek under en treningsøkt tidligere i år. Foto: Mattis Sandblad

MMA-Meek fikk karantene - UFC-debuten utsettes

Emil Meek: – Dette er først og fremst snakk om å ta forholdsregler

Emil Weber Meek (27) får likevel ikke debutere i UFC denne høsten grunnet det som omtales som et potensielt brudd på kampsportens dopingreglement.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det kommer frem i en pressemelding fra UFC onsdag kveld. I en SMS til VG skriver Meek at «det koker litt» og henviser til et innlegg på sin egen Facebook-side.

– Det er med tungt hjerte og øks jeg skriver dette. Av medisinske årsaker som omtalt i UFCs pressemelding er min debut i UFC-buret utsatt til senere i år. Til alle venner og fans som har kjøpt billetter til fighten i Hamburg - jeg er veldig lei meg. Jeg er knust, skriver Meek der og understreker at han aldri har avlagt noen positiv dopingprøve.

– Dette er først og fremst snakk om å ta forholdsregler, legger «Valhalla» til.

VG i juni: Meek klar for UFC: – Jeg brølte av glede

Fortalte selv

– Som et ledd av Meeks inntog i sporten, fortalte han frivillig om medisinsk behandling han mottok før UFC-kontrakten ble signert og som potensielt strider med UFCs antidoping-politikk, heter det i uttalelsen fra UFC.

Noen straff annet enn at han ikke får debutere som planlagt mot tyske Jessin Ayari i Hamburg 3. september, virker Meek imidlertid ikke å få. UFC er MMA-sportens svar på Champions League.

– Ettersom Meeks medisinske behandling inntraff før han signerte med UFC, kan han ikke dømmes for brudd på antidopingreglementet. Men UFC krever at Meek er en del av USADAs (Det amerikanske antidopingbyrået) register, av utøvere som kan testes i en periode på fire måneder før han kan delta i en UFC-kamp, melder UFC.

Debut i desember

Meek forteller at han ble hentet inn til kampen 3. september før han offisielt var en del av UFC. Når 27-åringen går fra MMA til UFC må han inn under et strengere regime når det kommer sin medisinbruk. Siden juni har han vært underlagt USADAs system.

– Vi har bestemt at det ikke er verdt risikoen. Resultatet var å droppe kampen i Hamburg. Dette forandrer ingenting når det gjelder mitt forhold til UFC bortsett fra at debuten blir rundt desember, skriver Meek.

MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, sier WADA-kodeksen som UFC følger gjennom sin samarbeidspartner USASA er svært omfattende.

– Mange slags helt vanlige medisinske behandlinger kan gi positive utslag på en USADA-administrert test, så det er viktig å ikke dømme noen før man har konkret informasjon. Det er mye medisinsk behandling som er helt vanlig og legitim, men som USADA skal være med på laget på, sier Roaldsnes.

Så du denne? MMA-Meek feirer UFC-kontrakten med deltagelse i realityserie

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder