BLODIG SEIER: Cris Cyborg pådro seg et stygt kutt mot Felicia Spencer, men vant likevel kampen greit. Foto: Sergei Belski / X02835

Kontraktsløs Cyborg langer ut mot UFC-sjefen etter comeback-seier

Cris Cyborg (34) var tilbake etter knockouttapet mot Amanda Nunes, og tok sin 21. seier i MMA-buret på UFC-stevnet der Max Holloway (27) befestet sin posisjon som tidenes beste fjærvekt-utøver.

Brasiliansk-amerikanske Cyborg gikk på et svært sjelden tap da Nunes vant på knockout etter 51 sekunder i desember, men mot Felicia Spencer i Edmonton i helgen var hun tilbake på vinnersporet med en overlegen poengseier (tre ganger 30–27 fra dommerne).

Se opptak av helgens stevne på Viaplay.

Det var Cyborgs siste kamp i hennes nåværende kontrakt med UFC, og ting kan tyde på at det blir vanskelig å komme til en ny avtale – som i så fall bør innebære en returkamp mot Nunes – regjerende mester i både bantamvekt og fjærvekt.

les også

Brækhus møtte Cyborg etter knockout-smellen: – Sjokkert!

Cyborg har nemlig ikke lagt skjul på at hun har veldig lite til overs for UFCs mektige president, Dana White.

TÅLTE MYE: Felicia Spencer (t.v.) gjorde en god kamp mot storfavoritt Cris Cyborg, men klarte ikke å gi stjernen mer trøbbel enn et stort kutt i panna. Foto: Jason Franson / TT NYHETSBYRÅN

– Vi har mange problemer, UFC og jeg. Alle vet at jeg ikke har det beste forholdet til UFC og Dana White. Han har mobbet meg, mobbet meg på Internett og jeg sliter med mobbing overalt på grunn av det, sa Cyborg til MMA Junkie etter helgens seier og la til:

– Han har aldri sagt «jeg beklager», og dette er noe som kommer til å fortsette.

les også

Brækhus med vekt-dilemma før nye kamper

Cyborg har vært en av organisasjons aller største stjerner, og 34-åringen har en stor fanskare i Brasil og USA. Hun og Brækhus har lenge vært i dialog om en kamp i bokseringen, men Cyborgs avtaler med UFC har kommet i veien for dette. Nå kan det muligens være større muligheter for det.

AND STILL: Max Holloway (t.v.) forsvarte tittelen mot Frankie Edgar. Foto: Jason Franson / TT NYHETSBYRÅN

Hovedkampen på UFC-stevnet i Edmonton var Max Holloway mot veteranen Frankie Edgar i tittelkamp i fjærvekt. Holloway tapte møtet med Dustin Poirier da han tok en liten gjestevisitt opp i lettvekt, men viste nok en gang at det er fjærvekter han er – av den suverene sorten.

Mot 37 år gamle Edgar kontrollerte han kampen i fem runder, og vant med klar margin på dommerkortene (50–45, 49–46, 48–47).

Holloway har nå 13 strake seirer i fjærvektklassen, og regnes som tidenes beste fjærvekter. Sist han tapte var på poeng mot Conor McGregor i 2013.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder