Hermansson knuste motstanderen på 49 sekunder – spår han er mester om et år

Jack Hermansson (30) gjorde kort prosess med David Branch (37), og etter en submission-seier før minuttet var gått sikret den svensknorske MMA-fighteren seg en plass blant de høyest rangerte i UFC.

Artikkelen er over ett år gammel

– Planen var å gå inn og gjøre en helvetes kamp der jeg kunne bruke all teknikken min i et høyt tempo. Jeg visste det ville ende i min favør, oppsummerte Hermansson etter å ha knust en motstander som altså har svart belte i jiu-jitsu.

– Jeg kan ikke se inn i fremtiden, men jeg vet at jeg om et års tid er mannen med beltet rundt livet. Nå vil jeg kampen som kan føre meg til den kampen (tittelkampen), la Hermansson til da han ble intervjuet oppe i buret.

Det er for øyeblikket australske Robert Whittaker som er mester i mellomvektsklassen, men på grunn av skadeproblemer har han ikke gått kamp siden juni i fjor. Andre fightere i toppen av vektklassen er Yoel Romero, Luke Rockhold, Ronaldo Souza og Kevin Gastelum.

Branch var rangert som nummer 11 i mellomvekt-klassen før nattens oppgjør i Philadelphia, men mot Hermansson rakk han ikke å vise frem noe som helst før kampen var over.

Se opptak fra UFC-stevnet på Viaplay

OVERLYKKELIG: Jack Hermansson feiret med trenerne Mohsen Bahari (t.v.) og Kenneth Bergh fra Frontline Academy i Oslo etter den overbevisende seieren. Foto: Viaplay

Hyllet av Cormier

Etter 30 sekunder tok Hermansson motstanderen ned til bakken med et herlig kast, og 19 sekunder senere måtte Branch «tappe ut» fordi «giljotin choken» Hermansson hadde festet var perfekt.

– For en fighter og for en avslutter. Han trengte ikke engang et minutt på å avslutte en med svart belte. Han må bare bli rangert nå, sa ekspertkommentator Daniel Cormier – for øvrig mester i tungvektsklassen, og tidligere mester i lett tungvekt.

les også

Skjebnekamp for Hermansson i natt

Hermansson har nå vunnet seks av sine åtte kamper i UFC, noe som i seg selv er meget imponerende. Men de fem siste seirene har kommet før full tid, og vært av den meget spektakulære sorten.

Hermansson avgjorde også sin forrige kamp på «giljotin choke» – se i videoen under:

Hermansson fikk vist seg frem for et stort TV-publikum ettersom kampen var såkalt «co main-event» og siste kamp før hovedoppgjøret der Justin Gaethje vant på en spektakulær knockout i første runde mot Edson Barboza.

Stockholm neste?

Nå blir Hermansson rangert blant de 15 beste, og dermed venter det trolig en høyprofilert kamp for 30-åringen som også etter alt å dømme nå er aktuell for kamp igjen allerede 1. juni. Da arrangeres det UFC-stevne i Stockholm.

Hermansson er svensk statsborger, men har bodd i Oslo siden han var 18 år, har norsk forlovede og i hele sin MMA-karriere båret det svenske og norske flagget med seg inn i buret. Han har nå totalt 19 seirer og fire tap.

PS! Sjekk ut rankinglistene i UFC her – de er foreløpig ikke oppdatert etter nattens stevne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder