PENGEGLADE FIGHTERE: Conor McGregor (t.v.) jubler etter MMA-seieren mot Jose Aldo i desember. Floyd Mayweather gikk sin siste kamp i september i fjor. En boksekamp mellom de to fighterne ville trolig knust alle pengerekorder, og McGregor hevder han er mer enn klar. Foto: Steve Marcus og John Locher , AFP og AP

McGregor vil bokse mot Mayweather: – Jeg har nøkkelen til den kampen

UFC-stjernen Conor McGregor (27) gjør sine siste forberedelser til helgens MMA-oppgjør mot Nate Diaz (30) i Las Vegas. Den irske superstjernen har også fortsatt en drøm om å møte bokseikonet Floyd Mayweather (39).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er åpen for forhandlinger, bare kom med det. Men det er jeg som har nøkkelen til den kampen, sier McGregor til Daily Telegraph.

Det er vel en sannhet med visse modifikasjoner ettersom Mayweather faktisk har lagt opp, og foreløpig ser ut til at han mener det.

Mayweather: – Min karriere er over

Amerikaneren gikk «tidenes dyreste boksekamp» mot Manny Pacquiao i MGM Grand Arena i mai i fjor, og avsluttet boksekarrieren med sin 49. av like mange mulige med seieren mot Andre Berto i september.

Han har de siste årene toppet listene over verdens best betalte idrettsutøvere, og bare på Pacquiao-kampen tjente han nesten 1,8 milliarder kroner.

McGregor vant gigantkampen på knockout

Det er ikke første gang McGregor prater om et mulig oppgjør mot Mayweather:

– Jeg mener - hvem ville ikke like å danse rundt i ringen med ham for 180 millioner dollar. Jeg vet for sikkert at han ikke ville ha tatt steget inn i min verden, en verden med ren, ubevæpnet konkurranse uten noen grenser. Men jeg ville garantert ha gått inn i hans verden, jeg ville mer enn gjerne ha bokset mot ham. Helt sikkert, sa McGregor i et intervju fjor.

Dette er UFC-sirkusets største stjerner

Artikkelen fortsetter under videoen

Lynkarriere i UFC

Mayweather er regnet for å være en av tidenes aller beste boksere, men har fått mye kritikk for at han har møtt enkel motstand, og at han er mer opptatt av å forsvare seg enn å underholde. Den kritikken ble ikke mindre da 39-åringen avsluttet karrieren mot den relativt ukjente Berto.

IRSK IKON: Conor McGregor poserer for fotografen i forbindelse med en pressekonferanse med UFC i forrige uke. Foto: Kevork Djansezian , Afp

McGregor er midt inne i en fantastisk karriere som MMA-utøver. Etter at han signerte for gigantorganisasjonen UFC har han nemlig vunnet alle sine syv kamper og skapt enorm interesse rundt seg selv.

Det toppet seg da han tok fjærvekttittelen til brasilianske Jose Aldo ved å knocke ham ut etter 13 sekunder.

McGregor har vunnet syv av sine åtte siste kamper på knockout, og mener altså at han har bokseferdigheter til å hamle opp med Mayweather.

– Jeg har et åpent sinn, jeg elsker utfordringer og jeg elsker fighting. Det ville vært interessant å se om vi kunne fått en slik kamp til å bli en realitet hvis fansen vil se det. Det er åpenbart at de vil det, sier McGregor.

Både McGregor og Mayweather er ekstremt opptatt av å prate om og vise frem pengene sine. Mayweather har lenge brukt kallenavnet «Money» om seg selv, og stadig posert i sosiale medier med store pengesummer og luksuriøse omgivelser.

McGregor tjente 10 millioner i sekundet

Går kamp i helgen

McGregor har ingen problemer med å snakke om eller vise at han tjener store penger. Da han var gjest hos talkshow-verden Jimmy Kimmel i fjor kom han med følgende gullkorn:

– Man må oppleve det selv for å gå inn i buret og være i det rene miljøet, det er en herlig følelse. Du snakker med folk for masse penger - jeg banker opp folk for masse penger. Jeg er sikker på at når du sitter her og snakker med mennesker, så skulle du ønske at du kunne banke dem opp for pengene du får for å snakke med dem. Jeg får faktisk sjansen til å banke dem opp.

VG+: McGregor setter Irland på hodet

Artikkelen fortsetter under videoen

Natt til søndag skal McGregor i aksjon igjen når han møter amerikaneren Nate Diaz i MGM Grand i Las Vegas.

Det skulle egentlig vært en tittelkamp i lettvekt mot mesteren Rafael dos Anjos, men han ble skadet og trakk seg. McGregor er som nevnt tittelholder i fjærvekt, men har klare planer om å raide flere vektklasser.

På grunn av mesteren dos Anjos skade blir det ikke tittelkamp i helgen, men et weltervekt-oppgjør mot populære Diaz.

Youtube: Se fra torsdagens pressekonferanse i forkant av UFC 196

Weltervekt er for øvrig også vektklassen Mayweather var i da han avsluttet karrieren i bokseringen, men det er ulike vektgrenser i MMA og boksing.

PS! Helgens UFC-stevne sendes direkte på Viaplay natt til søndag fra kl. 04.00. Den tidligere bokseren Holly Holm skal for øvrig forsvare sin tittel i bantamvekt når hun møter Miesha Tate.

Les også

 1. Pacquiao klar for comeback i april

  Det er åtte måneder siden Manny «Pacman» Pacquiao (37) tapte gigantkampen mot Floyd Mayweather (38).
 2. «Pac Man» Pacquiao vil ha en kamp til før han blir politiker: Hevder at Mayweather kan gjøre comeback

  Floyd Mayweather (38) kan ha ombestemt seg. Han vil ikke legge boksehanskene på hyllen likevel - hvis Manny Pacquiao…
 3. Mayweather avsluttet med stil: – Min karriere er over

  Floyd Mayweather (38) tok sin 49. seier av like mange mulige, og befestet sin posisjon som verdens beste herrebokser…
 4. Nekter å tro at Mayweather legger opp etter lørdagens kamp

  Floyd Mayweather (38) insisterer på at lørdagens oppgjør i Las Vegas blir hans siste.
 5. Nå er pengene telt opp: Mayweather får nesten 1,8 milliarder kroner

  Tittelkampen mellom Floyd Mayweather Jr. og Manny Pacquiao levde kanskje ikke opp til forventningene sportslig.
 6. Mayweather fortsatt boksekongen - men ble pepet ut

  LAS VEGAS/OSLO (VG) Det var helt jevnt mellom Floyd Mayweather (38) og Manny Pacquiao (36) halvveis.
 7. MMA-stjernen Conor McGregor i polititrøbbel etter våpenbilde

  Politiet etterforsker Conor McGregor (27) etter at MMA-stjernen publiserte et bilde av en maskert mann med automatvåpen.
 8. Dette var de beste UFC-kampene i 2015

  UFC har arrangert hundrevis av kamper det siste året, og det har vært flere minnerike oppgjør med superstjerner som…
 9. VG og MMA-revyens liste for 2015: Her er UFC-sirkusets aller største stjerner!

  2015 har vært et nytt dramatisk år i UFC, og det toppet seg med flere gigantkamper og overraskelser i desember.
 10. Den irske UFC-stjernen tjente 10 mill. i sekundet – nå blir det julegaver på kjæresten

  Han dro på jobb, slåss i 13 sekunder – og satt igjen med…
 11. UFC-drama: Vant gigantkampen på knockout etter 13 sekunder

  Jose Aldo (29) hadde ikke tapt en MMA-kamp siden 2005, men den irske rebellen og folkehelten Conor McGregor (26) brukte…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder