STORKAMP: Dersom det blir noe av kampen mellom Cyborg (t.v.) og Brækhus, vil det bli et gigantoppgjør, ifølge Brækhus. Foto: AP / VG

Brækhus håper på gigantoppgjør mot MMA-Cyborg: - Tenner meg veldig

Cristiane Santos (31), bedre kjent som Cris Cyborg, sliter med å finne motstandere i UFC-buret og vurderer å hoppe inn i bokseringen. Der står Cecilia Brækhus (34) klar.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det har gått rykter om at hun har lyst til å gå over til boksing en stund, for det er ingen som vil møte henne i UFC. Jeg tror også hun er ute etter å toppe karrieren med en storkamp som vil skape voldsom oppmerksomhet over hele verden, noe en kamp mellom henne og meg ville gjort.

Det sier Cecilia Brækhus til VG. Den norske boksedronningen vet ennå ikke hvem hun skal møte i ringen i den første boksekampen på norsk jord på flere tiår den 1. oktober, men er allerede i vei med å planlegge fremtiden etter Spektrum-kampen.

Les også: Brækhus på «hemmelig» treningsleir før Oslo-debuten

– Det ser ut til at jeg har en obligatorisk kamp mot vinneren av Lauren og Svensson, så en kamp mot Cyborg blir tidligst i 2017. Men det passer nok bra for henne også, for da får hun trent boksing, sier hun.

Cyborg er egentlig en MMA-utøver med bakgrunn som kickbokser, men ifølge Brækhus er det bokseringen som er den aktuelle arenaen, det til tross for at Brækhus tidligere i år var i UFC-møter.

Les også: Derfor møtte Brækhus UFC-sjefene

Brækhus forklarer at det var den brasilianske kampsportutøveren som tok initiativet til kampen, men at hun selv vil legge til rette for at det lar seg gjøre. De to har snakket sammen på mikrobloggtjenesten Twitter, men Cyborg har også tatt kontakt personlig med den norske bokseren.

Fikk du med deg? Ny UFC-smell for Holly Holm

– Det dumpet nettopp en melding fra henne ned i innboksen min. Akkurat nå må vi finne ut hvor alvorlig hun er, og ta det derfra. Men jeg er helt klar, forsikrer Brækhus.

– Kan du sette ord på hvor stor en eventuell kamp mellom dere blir?

– Den vil bli gigantisk, både i Europa og USA. Både boksepublikum og MMA-publikum vil følge med. Dette er noe som tenner meg veldig, svarer Brækhus.

Cyborg er ikke helt ukontroversiell innenfor miljøet. I 2012 testet hun positivt for anabole steroider og fikk lisensen suspendert i ett år.

Se video! Brækhus bokset syv runder med ødelagt fot

– Hva tenker du om hennes noe frynsete fortid? Har den noe å si for deg?

– Det vil være null-toleranse for doping, og hun må innrette seg etter WADA-reglementet, som alle andre som skal delta på stevnene First Lady Promotion arrangerer, svarer Brækhus.

PS! Cyborgs eksmann, Evangelista Santos, er også kampsportutøver. Han endte opp med brudd i skallen etter sin forrige kamp etter å ha fått et kne i ansiktet. Etter at Michael Venos Page beseiret den tidligere herr Cyborg, feiret han på Pokémon-vis, ved å «fange» ham på imaginært vis.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder